KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Yoğun talep yurtkur'a bina kiralattı

Devlet yurtlarındaki kalitenin artması, bu yıl rekor seviyede başvuruya yol açtı. Yurtkur, yoğun ilgi üzerine özel sektördeki uygun binaları kiralama yoluna gitti...

Yoğun talep yurtkur`a bina kiralattı
03 EYLÜL 2009 PERŞEMBE 09:42
0
1383
0
AA aa
Atıl durumdaki devlet binalarını da yurda çeviren Yurtkur, kiralama yöntemiyle bu yıl ilave 12 bin öğrenci kapasitesi oluşturdu.
Devlet yurtlarına başvuran 250 bin civarındaki üniversite öğrencisinin ilk planda 70 bini yurtlara yerleştirilecek. Bir ay içerisinde ise 30 bin öğrencinin talebi karşılanacak. Ancak başvurunun rekor seviyelere ulaşması Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nu yeni arayışlara itti. Yurtkur, taleplere yetişebilmek için özel sektördeki uygun binaları kiralamaya başladı.

Bu kapsamda kiralama yöntemiyle ilk yurt Tunceli'ye açıldı. Acil ihtiyaç nedeniyle yurt binası kiralanan diğer iller ve kapasiteleri şöyle: İstanbul Ataşehir (1.000), Mersin-Mezitli (507), Aksaray-Ortaköy (120), Hatay-İskenderun (250), Giresun-Alucra (132), Tunceli (240), Tokat (192), İstanbul (300), İzmir (616), Manisa (138), Kırklareli-Babaeski (280), Ankara-Gölbaşı (230), Adıyaman-Kahta (168), Mersin-Tarsus (192), İstanbul (293), Hatay (246), Ordu-Ünye (220). Yurtkur, devlet kurumlarının uygun binalarını devralarak Ankara-Bala (162), Tokat (48), Kocaeli (240) ve Rize-Fındıklı'da (200) da yeni yurtlar açtı.

Yurtlara olan ilgiden memnun ancak başvuranların tamamını yerleştiremediği için üzgün olan Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, 'başvuran bütün öğrencileri yurda yerleştirmek için azami gayreti gösterdiklerini' belirtiyor.

'Öğrencilerin açıkta kalmaması için' çalıştıklarını vurgulayan Albayrak, başvuranların tamamının yurda yerleşmeyi istemediğini, 'açıkta kalmamalıyım' düşüncesiyle ilk planda yurt başvurusu yaptıklarını kaydediyor. Başvuru yaptığı halde üniversiteye kayda gidince tanıştığı arkadaşlarıyla ev tutan veya özel yurda çıkan çok sayıda öğrenci olduğunu anlatan Albayrak, bu yılki yurt kapasitelerinin 230 bini bulacağını vurguluyor.

75 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERİLECEK

Öte yandan Yurtkur'un verdiği burs, öğrenim ve katkı kredisinden (harç) yararlanmak için 421 bin öğrenci başvuruda bulundu. Bunlardan başarılı ve ihtiyaç sahibi 75 bin öğrenciye burs, geri kalanlara ise öğrenim kredisi verilecek. Vakıf üniversiteleri ile ikinci öğretim öğrencileri dışındaki isteyen her öğrenciye de katkı kredisi verilecek.

Geçen sene 400 bin öğrenci burs ve kredi talebinde bulunmuş, 71 bin öğrenciye burs verilmişti. Üniversite öğrencilerine aylık 180 lira burs ve öğrenim kredisi verilirken, önümüzdeki yıl bu rakamın 200 veya 210 lira olması bekleniyor.



(Zaman

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın