KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

Yılmaz'dan sosyal medya tepkisi!

Bingöl'de yaşanan intihar vakalarının sosyal medyada Türkiye'nin birinci gündem maddesi olması ve yapılan eleştiriler üzerine açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, bilginin teyid edilmeden yorumlanmasına tepki gösterdi.

Yılmaz`dan sosyal medya tepkisi!
30 ARALIK 2019 PAZARTESİ 12:09
29
6783
5
AA aa

Bingöl'de 17 yaşındaki Helin Y.'nin intiharı, sosyal medya platformlarından twitter'da ülke gündemi oturdu. Ortaya atılan iddiaların ardından twitter hesabından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, bilginin teyid edilmeden yorumlanmasına tepki gösterdi.

Yılmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“1/ Rahmetli Uğur Mumcu ne kadar doğru söylemiş; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz. Bu tespit sosyal medya çağında bir kat daha isabetli. Ne yazık ki kaynağı belirsiz haberler ile bunlara verilen anlık tepkiler gündemi belirleyebiliyor.

2/ Son dönemde Bingöl'de yaşanan acı olaylarda sosyal medyada yapılan temelsiz yorumlar bunun bir örneğidir. İntihar gibi hassas konularda sağlıklı ve sorumlu bir yaklaşım sergilenmelidir. Bilinmelidir ki kurumlarımız gerekli tüm araştırmaları yapmakta ve çaba harcamaktadır.

3/ Yapılması gereken; kaynağı belirsiz veya sağlıksız bir haber duyduğumuz zaman, bu haberi araştırmak, sağlıklı bir kaynak ile teyid etmektir. Haberi teyid edemediğimiz hallerde ise; en azından ihtiyatlı yorumlar yapmalı ve hata payımızı baştan kabul etmeliyiz.

4/ Duyum/bilgi ayrımında kurallara uymadığımız zaman, bilerek veya bilmeyerek çeşitli kişilere ve topluluklara zulmetmiş oluruz. Bingöl halkı yapılan temelsiz yorumları hak etmiyor. Ahlakın temel kuralı kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkalarına yapmamaktır.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53968)
30 Aralık 2019 Pazartesi 22:54
Bingöl de her yer kaçak her yer kişiler tarafından işgal edilmiş ne zaman sesimizi duyacaksnız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53943)
30 Aralık 2019 Pazartesi 18:15
İnsanlar yazılı sınavda 90 puan alıyor. Sözlü de eleniyor.
Digeri yazılı sınavda 60 puan alıyor. Sözlü de yerleşiyor.
.......
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53929)
30 Aralık 2019 Pazartesi 15:32
Sayın Bakanıma harfiyen katılıyorum. Böyle hassas konularda özellikle haberin kaynağını ve doğruluk derecesine bakılmaksızın sosyal medyada yorum yapmanın sakıncalarını dikkate almak gerekir. Memleketimizde yaşanan bu acı olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53922)
30 Aralık 2019 Pazartesi 13:27
intiharlarin sosyoljik,ekonomik boyutlarini arastirip buna yönelik cözüm üretmeleri gerekenler kalkmis sosyal medya yi elestiriyor, bir kerede olsun tum yasananlarda kendi payinizi görüp özelestiri verin ..sanki bu ülkeyi 17 yildir baskalari yönetiyormus gibi ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53917)
30 Aralık 2019 Pazartesi 12:16
MAŞAALLAH Cevdet Bey Hemen Açıklama ! Pekiii HAK Yemeye Gelince, Ağzınızı KELPETİN Açmıyor, Ne İş.
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
13.11.2025
11:22
TMMOB`dan İmar Planı Tepkisi!
TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!'
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın