KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Yılmaz: yerel seçim değil istiklal mücadelesidir!

30 Mart 2014 Mahalli idareler seçiminin önemine vurgu yapan Bakan Yılmaz: “Bu bir istiklal mücadelesidir. Ya kendi politikamızı uygulayacağız, ya da başkalarının boyunduruğu altında bir köşeye sıkışmış ülke haline geleceğiz. Biz bu seçimlerde bunun kararını vereceğiz. Ve Allah’ın izniyle Bingöl kararını vermiş halk, bu istiklal mücadelesinin en ön saflarında olacak”

Yılmaz: yerel seçim değil istiklal mücadelesidir!
14 MART 2014 CUMA 02:42
0
2057
0
AA aa

Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Bingöl İl Teşkilatı'nın Geliştirilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı yapıldı. Dün saat 15.00'da yapılan toplantıya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, AK Parti Diyarbakır İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Genel Koordinatörü Başkanı Sabri Balaman, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İl Başkanı Yusuf Coşkun, İlçe Belediye Başkan adayları ve parti teşkilat üyeleri katıldı.

“ANKETLERDE AÇIK ARA ÖNDEYİZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçime 17 gün kaldığını hatırlatarak, kalan sürede çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda yapılan anketlere değinen Bakan Yılmaz, AK Parti'nin açık ara önde olduğunu söyleyerek, 30 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde oy alacaklarını söyledi.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Sandık bazlı çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Bakan Yılmaz: “Bundan sonra bizim sadece derdimiz insanlarımızı sandıklara taşımak. Her gittiğimiz yerde şunu anlatalım; ‘bu Türkiye'nin geleceği açısından kritik bir seçimdir bunda mutlaka sandığa gitmelisiniz' diyelim. Bizim başka problemimiz yok. Yeter ki insanlar sandıklara gitsinler. İkinci önemli husus sandık güvenliği. Sandığımıza sahip çıkalım. Bu iki husus en önemli şey. Bunun dışında Bingöl'de Elhamdülillah bir sorun görünmüyor. Bizim gördüğümüz, seçimi tarihi bir oy ile kazanacağız” dedi

Genel seçimlerde iki dönem AK Parti'nin rakor kırdığını hatırlatan Bakan Yılmaz, 30 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde en az yüzde 50 oy alacaklarını söyledi. Bingöl halkının siyasi bilincinin yüksek olduğunu aktaran Bakan Yılmaz, halkın Türkiye gündemine hâkim olduğunu vurguladı.

AK Parti Bingöl İl Teşkilatında görevi olmamasına rağmen çok sayıda gönüllünün İstiklal mücadelesi bilinciyle seçim çalışmasına katıldığını belirten Bakan Yılmaz, Türkiye rotasının bu seçimlerle belirleneceğini söyledi.

17 ARALIK OPERASYONU

Yerel seçimlerde ortaya konulacak tavrın Türkiye rotasını belirleyeceğini kaydeden Bakan Yılmaz: “Yolsuzluk, usulsüzlük olmadığını hepimiz biliyoruz. 17 Aralık'tan sonra yaşadığımız bu hadiseler Türkiye'nin istikrarını, milletin iradesini bozma, Türkiye'yi farklı mezralara sürükleme operasyonlarıdır. Amaçları Türkiye'yi dış devletlere karşı bağımlı hale getirmektir. Ama halkımız buna müsaade etmeyecektir. 30 Martta halkın iradesi çıktığı zaman işte Türkiye'nin düzenini bozmaya çalışanlar derslerini alacaklar. Cesaretleri kırılacak ve taşlar yerli yerine oturacak” diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN SIÇRAMA DÖNEMİ 2015-2019 ARASI

2015-2019 dönemini Türkiye'nin ikinci sıçrama dönemi olarak değerlendiren Bakan Yılmaz, Türkiye'nin ilk sıçrama dönemini son 10 yılda yaptığını belirtti. Türkiye ekonomisinin 10 yıl önce 230 Milyar Dolar olduğunu belirten Bakan Yılmaz, geçen yıl itibariyle bu rakamın 820 Milyar Dolar'a yükseldiğini söyledi.

İhracatın 36 Milyar Dolar'dan 152 Milyar Dolara yükseldiğini kaydeden Bakan Yılmaz, Türkiye borçlarının milli gelire oranının yüzde 74'ten yüzde 35'lere düştüğünü ifade etti.

Enflasyonun tek haneye düştüğünü kaydeden Baka Yılmaz, eskiden bir ayda olan enflasyonun şimdi bir yılda olduğunu bildirdi. Eskiden vergilerin yüzde 85 oranında faize gittiğini söyleyen Bakan Yılmaz: “ vergiler toplanırdı yüzde 85'i faize giderdi. Eskiden faize giden, ranta giden paralar şimdi yatırıma gidiyor. Buda birilerini rahatsız ediyor. Yeniden Türkiye'yi eski günlerine çevirmek istiyorlar” dedi.

“DIŞ DEVLETLERİN GÖZÜ TÜRKİYE'DE”

AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye'nin geldiği pozisyona dikkat çeken Bakan Yılmaz, Türkiye'nin geçen sene 2,5 Milyar Dolar dış dünyaya yardım yaptığını söyledi. Türkiye'nin afetlere yardım eder bir ülke haline geldiğini belirten Bakan Yılmaz: “Filistin'deki insanların da gözü Türkiye'de, Balkanlar'ındakinin de, Filipin'deki insanların da gözü Türkiye'de. Afetlere yardım yapan ülke haline geldik. Geçmişlerde 70 sente muhtaç olan Türkiye 2,5 Milyar Dolar yardım yapar hale geldi. Dünya'da en fazla yardım yapan 4. Ülke olduk” dedi.

“BİNGÖL HALKI BU MÜCADELENİN EN ÖN SAFLARINDA OLACAK”

30 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçiminin önemine vurgu yapan Bakan Yılmaz: “Bir Başbakan, İstiklal Harbi kelimesini kolay kolay kullanmaz. Çok ağır bir kelime ama bu seçim için kullandı. Bu bir istiklal mücadelesidir. Ya kendi çalışmamızı yapacağız, kendi politikamızı uygulayacağız, ya da başkalarının boyunduruğu altında bir köşeye sıkışmış ülke haline geleceğiz. Biz bu seçimlerde bunun kararını vereceğiz ve Allah'ın izniyle Bingöl kararını vermiş, halk bu istiklal mücadelesinin en ön saflarında olacak” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın