KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Yılmaz: 'Müzenin takipçisi olacağız'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de müze kurulması için haklı talepler olduğunu söyleyerek, konunun takipçisi olunacağını söyledi.

Yılmaz: `Müzenin takipçisi olacağız`
22 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ 21:00
19
3068
10
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçesinde bulunan Sebeterias Kalesinin gün yüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalar, kamuoyunda büyük heyecan uyandırdı. Urartu dönemine ait olduğu düşünülen kalenin bulunduğu alan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1'inci derece tarihi sit alanı olarak tescillendi. Sebeterias Kalesinin geçmişine ilişkin kesin bilgiler edinmeyi sağlayacak sondaj çalışmaları geçtiğimiz hafta başladı. Murat Nehrinin kenarında yer alan kalede çalışmalar devam ederken, kamuoyunda Bingöl'de müze kurulması yönünde çağrılar yapıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Bingöl'de müze kurulması için haklı talepler olduğunu belirterek, Kültür Turizm Bakanlığı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve yerel yönetimler nezihinde konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Yılmaz'ın paylaşımı şöyle:

“Hizmet için samimi çağrı yapanlara ise saygı duyarız. Bingöl'de yapımı devam eden modern bir kütüphane binamız var. İlimizde müze kurulması içinse haklı talepler dile getirilmektedir. Kültür Turizm Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz ve yerel yönetimlerimiz ile konuyu takip edeceğiz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95031)
24 Ağustos 2022 Çarşamba 11:25
'Elazığ da varya, müze Bingölün neyine...' diyen kişiye:
Elazığ'da müze var ama belli ki o müze kültüründen hiç nasip alamamışsın, seni gidi müzelik seni
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95012)
23 Ağustos 2022 Salı 20:17
Bu müzenin ismi kötülük müzesi olsun ve senin bütün kötülüklerin orada sergilenin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95011)
23 Ağustos 2022 Salı 19:40
Sizler samimi olun halka kulak verin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95009)
23 Ağustos 2022 Salı 19:18
Sayın başkanım siz önce haksız yere aldığınız elemanlara bakında ondan sonra müze kurun yoksa müze için boşta olan akrabalarınız mı bu kadar müze takmışsınız önce adletli olun ondan sonra kurun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95003)
23 Ağustos 2022 Salı 13:02
Bence de takip edin. Takdir ederim sizi. Ama önce Müzelik olmuş eski siyasilerin balmumundan heykellerini yapıp oraya bırakın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94996)
23 Ağustos 2022 Salı 09:35
Müzeye vereceğiniz trilyonlarca parayla kaçtane fakir aile hayatı boyunca kimseye muhtaç olmadan yaşamını surdurur. Bu ülkede bir israf bakanlığı kurulmalı ve başına da Allahtan korkan dürüst tecrübeli biri atanmalı. Ülkenin her neresine bir şey kurulacaksa yada yapılacaksa önce bu israf Bakanlığının onayından geçmeli.Bak bakalım o zamaman ülke nasıl kalkiniyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95023)
24 Ağustos 2022 Çarşamba 05:01
@Misafir Kullanıcı Muzenin neresi israf, el insaf bre cahil. Muze ile aslinda bolgenin cazibesini artirip, turizme katkida bulunuyorsun. Yerli/yabanci turist daha cok gelir Bingol'e guzel bir muze olursa, dolayisiyla bu turistlerin yemesi icmesi kalmasi ulasimi demek bingol halkinin, esnafinin kazanmasi demek. ayrica sanatsal ve kulturel aktivitelerin eserlerin varligi o toplumu huzura erdirir. Neden basit birseyi bile idrak edemiyorsunuz, uzucu boyle tepkiler gercekten.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94995)
23 Ağustos 2022 Salı 09:31
Elazığ da varya, müze Bingölün neyine...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94991)
23 Ağustos 2022 Salı 07:19
hakli talepler mi? haha bunca makam mevki aldin ancak kendi akrabalarini ve adamlarini bir yerlere getirdin, bingol'e dogru durust hizmet edemedin. bingol dogunun en guzel konumlarindan birine sahip, cennet gibi sehir, muthis turizm potansiyeli var (dagcilik, kis turizmi/kayak, kulturel, gastronomi). hala ilimizde bir muzemiz bile yok ve hakli talep diye laga luga ediyorsunuz efendim. ben utanirdim sahsen. biz bingol olarak daha iyisini hak ediyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94987)
22 Ağustos 2022 Pazartesi 22:38
Deva Partisi İl başkanı Mikail beyi tebrik ederim. Cevdet Yılmaz'ın ensesinden hiç ayrılmıyor. Doğru muhalefet doğru işler yaptırır.
10.11.2025
00:25
Ölü bulunmuştu! Son yolculuğuna uğurlandı
Ölü bulunmuştu! Son yolculuğuna uğurlandı
Bingöl'de 6 Kasım'dan bu yana kayıp olarak aranan 79 yaşındaki Alzheimer hastası Fehmi Uzunboy, Dügernan köyü kırsalında ölü olarak bulunmasının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
10.11.2025
00:08
Bingöl`de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
10.11.2025
00:07
Lider 12 Bingölspor geçit vermedi!
Lider 12 Bingölspor geçit vermedi!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta yoluna emin adımlarla devam eden 12 Bingölspor, Diyarbekirspor'u 2-0 mağlup ederek hem liderliğini pekiştirdi hem de taraftarın şampiyonluk umudunu bir kez daha tazeledi.
10.11.2025
00:06
Meteorolojiden Bingöl için toz taşınımı ve zirai don uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için toz taşınımı ve zirai don uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü toz taşınımı ve zirai don uyarısında bulundu
10.11.2025
00:05
Bingöl`de ‘afet farkındalık` eğitimi
Bingöl'de 'afet farkındalık' eğitimi
Bingöl Belediyesi, afet bilincinin artırılması ve vatandaşların olası afetlere karşı hazırlıklı hale gelmesi amacıyla afet farkındalık eğitimlerine başladı. İlk eğitim programında, yangın ve deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.
08.11.2025
17:39
ÜNİPERSEN`den Ankara`da
ÜNİPERSEN'den Ankara'da 'Memur Hakları' Çağrısı
Memurun alım gücünün eridiğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve toplu sözleşmenin işlevsiz hale geldiğini vurgulayan ÜNİPERSEN, 'Artık seyirci değil, hak arayan tarafız' diyerek Meclis'e çağrı yaptı. Genel Başkan İbrahim Güzel: 'Memur geçinemiyor; çözüm artık ertelenemez.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın