KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Yılmaz, Almanya hükümetini eleştirdi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Almanya ile ekonomik işbirliğinin artmasını ve bunun savunma sanayini de kapsamasını umduklarını dile getirdi. Yılmaz, Alman hükümetinin seyahat uyarısını ise eleştirdi.

Yılmaz, Almanya hükümetini eleştirdi!
30 KASIM 2018 CUMA 19:45
6
2146
6
AA aa

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk-Alman ilişkilerindeki yumuşama nedeniyle iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin rekor düzeyde artmasını beklediklerini açıkladı.

Yılmaz, bu yıl içinde ticaret hacminin 40 milyar dolara, gelecek yıl içinde de 50 milyar dolara kadar yükseleceğini tahmin ettiklerini söyledi. Yılmaz, iki ülkenin ekonomilerine bakıldığı zaman buna ulaşmanın kolay olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, ekonomik işbirliğinin savunma sanayini de kapsamasını umduklarına işaret etti. Türk-Alman ilişkilerinde yaşanan kriz ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği operasyon nedeniyle, Alman hükümeti Türkiye'ye silah ve savunma sanayi ürünlerinin ihracatına onay verilmesini durma noktasına getirmişti. Türkiye ve Almanya'nın müttefik olduğunu vurgulayan Yılmaz, bölgesel ve küresel güvenlik için işbirliği yapmaları gerektiğini dile getirdi. Yılmaz, silah ve savunma sanayi ürünleri alanında yapılacak işbirliğinin iki tarafından yararına olacağını da sözlerine ekledi.

Seyahat uyarısında yumuşama beklentisi

Turizm alanında da iyileşme umduğuna işaret eden Yılmaz, önümüzdeki yıl Türkiye'ye gidecek Alman turistlerin sayısının 2015 yılındaki rekoru aşarak, 5 milyon 600 bini geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33949)
01 Aralık 2018 Cumartesi 17:25
Sen önce kendini elestir bütün kamu kuruluslarini akrabalarinizla doldurdunuz
Almanyayi elestirmek kim Sen Kim
Cocuklar Bile güler size
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33946)
01 Aralık 2018 Cumartesi 16:23
Ahim hukuk falan bunların sizin için bir kıymeti yok .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33919)
01 Aralık 2018 Cumartesi 08:53
Eleştiriye tahamülü olmayanın eleştiri yapması ne kadar gerçekci.Sen bu memlekette ne yaptın kurumlara kendi bölgerden adam atamaktan sana kölelik yapmayanı harcamaktan başka.bulunduğun konumu kullanarak rakiplarini harcıyorsun.Enver foğlu mesela Genç ve Solhan her dönem seni kurtaryor oysa sen hep arka plana atın.koltukları hep arka bölgeye tahsis etin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33912)
01 Aralık 2018 Cumartesi 07:46
Beleşten beleşten Bingölün zırtından geçinyosun.bütün kurum amirleri sana oy vermeyen senin bölgenden olmak zorundamı.tüm siyasi temsilciler aynı bölgeden olmak zorundamı.ey solhan ey Gençliler uyanın artık uyanın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33893)
30 Kasım 2018 Cuma 22:38
helal olsun buyuk adamsın ilk kez bir insanın bu kadar kıskanıldığına şahit oldum kralsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33947)
01 Aralık 2018 Cumartesi 16:25
@Misafir Kullanıcı gözün kapalı cevdet yılmaz ile diğer siyasileri nasıl mukayese edersin illaki aksıyan tarafları var oda bir insan senin gibi koru korune elestiri yapılmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33932)
01 Aralık 2018 Cumartesi 13:06
@Misafir Kullanıcı Ne kıskanması memlekete taş üstüne taş koysun kendimiz oy veryoz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33881)
30 Kasım 2018 Cuma 20:03
Sen Kim almanyayi elestirmek Kim
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın