KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Yılın ödülü bingöl'e!

Öğrencilerin atölyelerde ürettiği ürünlerin satışından elde ettiği gelirden devlete 1 milyon lira kazanç sağlayan Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘Yılın Genç Türkiye Girişimcilik Ödülü’ne layık görüldü.

Yılın ödülü bingöl`e!
08 MAYIS 2016 PAZAR 22:13
0
2480
0
AA aa

 Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) stratejik ortaklığı ile bu sene 4'üncüsü düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi, 6-8 Mayıs 2016 tarihlerinde “Türkiye'nin Geleceği, Bilgi Gençliği” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Lütfü Kırdar Kongre Merkezi ev sahipliğinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çok sayıda akademisyen, Türkiye'nin 81 ili ve 165 ülkeden 3 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen zirvede, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Yılın Genç Türkiye Girişimcilik Ödülü' layık görüldü.

DEVLETE 1 MİLYON 39 BİN TL KATKI

‘Yılın Genç Türkiye Girişimcilik Ödülü'nü, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in takdimiyle alan Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulselam Beğiç, burada yaptığı konuşmada, son 3 yılda devlete 1 milyon 39 Bin TL vergi ödediklerini söyledi.

Öğrencilerin atölyelerde ürettiği ürünlerin satışından elde ettiği gelirlerden devlete katkı sunduklarını belirten Beğiç, şunları söyledi: “Gençlerimiz hem öğrenimlerini görüyorlar, hem harçlıklarını çıkarıyorlar, hem aile bütçesine katkıda bulunuyorlar, hem de 2023 hedefleri kapsamında devletimize katkıda bulunuyorlar. Son 3 yılda devlete ödediğimiz vergi tutarı, 1 milyon 39 Bin TL'dir” dedi.

“KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETİYORUZ”

Yenilenebilir enerjiyle ilgili çalışma yürüttüklerini sözlerine ekleyen Beğiç, şunları söyledi: “Yenilebilir enerjide güneş alma oranına baktığımız zaman, bizim ülkemiz Karadeniz bölgemiz dahil, Avrupa'ya göre daha fazla güneş almaktadır. Buna rağmen yenilenebilir enerji teknolojisi alanında bayağı gerideyiz. Ülkemizin rakamlarına baktığımız zaman cari açığımızın en fazla olduğu alanlardan bir tanesi de enerji sektörüdür. Bizde bu amaçla yenilenebilir enerjiyle kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz.”

Yenilenebilir enerjinin modüllerinden üç tanesinin ilk defa Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yazıldığını da vurgulayan Beğiç, ‘Yılın Genç Türkiye Girişimcilik Ödülü'ne layık görülmelerinden dolayı zirvede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın