Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Elazığda kendisine yol yapımı ile ilgili bilgi veren Karayolları 8nci Bölge Müdürü Hüsamettin Özendinin, 'Bingöllüler, yol yapımına tepki gösterdiği için henüz bitiremedik' sözüne tepki gösterdi.
Sinirlenen Bakan Yıldırım, "Bingöl Havaalanı nerdeyse bitecek, siz daha yola başlamadınız" dedi.
Yapımı tamamlanan havalimanı ve yapımı devam eden bazı kavşaklarda incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a özel bir uçakla gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım'ı, Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Faruk Septioğlu, Şuay Alpay ve Sermin Balık ile partililer karşıladı.
Elazığ Havalimanı pisti, terminal binası ve VIP salonunu gezerek inceleyen Bakan Yıldırım, daha sonra yapımı devam eden Kekliktepe Köprülü Kavşağı, Çayda Çıra Kavşağı'nı da inceleyerek Karayolları 8'nci Bölge Müdürlüğü'nde Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi'den brifing aldı.
Karayolları 8'nci Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi'nin; sorumluluk alanlarındaki Bingöl Havaalanı yoluna, Bingöl halkının tepki göstermesi üzerine bir türlü başlayamadıklarını anlatması üzerine, "Nerdeyse Bingöl Havaalanı bitecek, siz daha yolu yapamadık diyorsunuz" diyerek sinirlenen Bakan Yıldırım, Cep telefonundan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşerek Bingöl'de vatandaşların yol yapımına tepki gösterdiklerini anlatarak, Bakan Yılmaz'ın bu sorunu çözmesini istedi.
yalancının..! bingöl halkı ne zaman havaalanı yoluna karşı çıkmış be, karşı çıksa çıksa yolun üzerinden geçeceği arazi sahipleri karşı çıkar ki onların da hakkını ancak vererek bunu tatlıya bağlayabilirsiniz. kısacası bu müdür kendi pasifliğini halkımızı aşağılayarak, kötüleyerek,i, yalan atrarak ortadan kaybertmeye çalışıyor. vallahi de ben artık bıktım uçakla elazığ,d.bekir,erzuruma inmekten veya buralardan binmeye.. umarım bu yıl her şey faal olur. syn. bakana da ilgisi için teşk
Sayın Ulaştırma Bakanını Bingöl'e davet ediyoruz.Lütfen gelsin.Karayolları Bölge Müdürüne tepki göstermemek mümkün mü?Onun nezdinde insan ucuz.Para kıymetli.Bingöl il sınırlarına girince yolların durumundan belli oluyor.Bunu en iyi bilenlerden biri de bölge müdürüdür.
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın