KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Yıkım başladı ortalık toz duman!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi’nde 3 katlılarda yıkım başladı, ortalık toz duman oldu. Yıkım esnasında sulama yapılmaması tepkilere yol açtı.

Yıkım başladı ortalık toz duman!
02 EKİM 2012 SALI 04:37
0
2542
0
AA aa

Bingöl'de 22 Mayıs 1971 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin akabinde evleri yıkılan vatandaşlara yönelik yaptırılan deprem konutlarında Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları başladı.

Yıkım esnasında sulama yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, belediyeye yıkımlar esnasında denetim yapması çağrısında bulundular.

Binaların yıkımı sırasında yükselen ve yayılan toz bulutlarının günlük yaşamı olumsuz etkilediği gibi sağlık açısından da risk teşkil ettiğini söyleyen vatandaşlar, yıkımlardan dolaylı kapı ve pencere açamadıklarını belirtip çözüm bulunmasını istediler.

Daha önce yapılan Bakanlık bilgilendirmelerin tozsuz yıkım yapılacağının belirtildiğine işaret eden vatandaşlar: “Belediyemiz bir tanker su dökmekten aciz mi? Bu kadar insan bu tozu yutmaya mahkûm ediliyor. Yıkım yapılırken çevre sakinlerinin düşünülmesi gerekiyordu. Yıkımların su dökülerek yapılması gerekiyor. Bu konuda yetkililerimiz duyarlı olmaya davet ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın