KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

'Yetimlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kava; Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu birer bireyi olmamız dolayısıyla bize verilmiş bir sorumluluktur, onlar bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur dedi.

06 ŞUBAT 2018 SALI 20:03
0
2055
1
AA aa

Eğitim-Bir-Sen Bingöl 1 Nolu Şube Başkanı Yunus Kava, şube başkanları ve İHH Genel yönetimi ile birlikte Pakistan'da İslamabad, Haripur, Sargoda ve Keşmir'de yetimlerle bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve İHH'nın paydaşı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin 5. yılına girdiğini hatırlatan Kava, Türkiye'deki çocukların harçlıklarından biriktirdikleri paralarla, kardeş olarak belirledikleri sınıflardaki yetimlere yardım ettiğini bu projeyle Türkiye'de 13 bin yetimin himaye edildiğini bu sayının 1200'ünün Pakistanlı kardeşlerimizden olduğunu kaydetti.

Kava; “Biz bu yetimhanelere ziyarette bulunduk. İHH ve KHUBAİB vakıflarının orada çıkardıkları işleri görünce hayran olmamak mümkün değil. Binlerce yetim için çalışıyorlar. Ciddi bir emek var. Zor şartlarda kurulan yetimhaneler Kolejler Sosyal etkinlik ve spor ortamları Ümmetin yetimleri için ciddi bir imkan. Ümmet adına mutlu oldum. Türkiye hayranı kardeş ülke Pakistan ile her geçen gün iyileşen ilişkilerimizi bu ziyaretimizle daha iyi noktalara taşıma gayretindeyiz” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen'in nerede ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzatmaya çalıştığını, Arakan'da yetimhane ve külliye inşaatlarının devam ettiğini ifade eden Kava, emek örgütlerinin işlevinin sadece üyelerinin temel hak ve özgürlüklerini artırmak olmadığını, toplumsal sorumluluk anlamında da öncülük etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kava, beraberindeki heyetle birlikte, Eğitim-Bir-Sen tarafından donatılan, KHUBAİB Vakfı'nın Keşmir ve Sargoda yetimhanelerinin kimya, fizik ve biyoloji laboratuarlarının ve Haripur yetimhanesinin bilgisayar laboratuarının açılışına da katıldı.

İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul'u ziyaret eden heyet, daha sonra Pakistan Diyanet İşleri Başkanı Dr Qibla Ayaz'la bir görüşme gerçekleştirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22556)
08 Şubat 2018 Perşembe 14:21
biz diyoruz öğretmenin hiç bir hakını savunmayan sendika ağaları sendika aitatlarını alıp gezmesin çünkü pakistan eğitim yönünden bizden 20yıl geride neyini örnek alıyorsunuz
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın