KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Yeşil kartlılara kırmızı kart gösteriliyor

Mirzan Mahallesi'nde ikmaet eden 18 yaşını aşmış 9 kardeşten birinin, ‘1993 model Şahin marka arabası var' diye, Yeşilkartları iptal edild.

Yeşil kartlılara kırmızı kart gösteriliyor
10 MAYIS 2006 ÇARŞAMBA 11:03
0
1492
0
AA aa
Merkez Mirzan mahallesinde oturan Salih Vural, 9 kardeşinden biri olan Maruf Vural'ın arabası olduğu gerekçesiyle kendisine ait Yeşilkart'ın iptal edildiğini söyledi. 

 

 

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Salih Vural'a ait Yeşilkart'ın yine 3816 sayılı Yeşilkart kanunun 4'üncü maddesinde yer alan “bu kanunun uygulanmasında 2'inci maddede ön görülen aylık gelir veya gelir payı aynı hanede yaşayan eş, ana, baba ve çocuklar ile üçüncü dereceye kadar akrabalarının gelirleri  esas alınarak hesaplanır” gerekçesiyle iptal edildiğini belirttiler.  

 

Önceden aldığı ve vizesi sona eren Yeşilkart'ının yenilenmesi için İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirten Vural, araştırmalar sonucunda kardeşine ait bir arabanın çıması üzerine Yeşilkart vize yenilenmesinin iptal edildiğini ifade etti.

 

Vural, “kardeşime ait arabayı biz satın almadık. Kardeşimin birinden alacağı vardı. Ona karşılık borçlu kişi arabasını verdi. Yoksa bizim maddi durumumuz iyi değil. Arabayla gezmek bizim için lükstür” şeklinde konuştu.

 

“Eğer 2 bin 500 YTL'lik araba için 9 kişi feda ediliyorsa, arabayı yakalım gitsin” diyen Vural, 9 ailenin sağlık sorunlarının tehlike altında bırakılamayacağını söyledi.

 

 

Yetkililer, Yeşilkart'ın kimlere verileceğini ise şu şekilde açıkladılar.

“3816 sayılı Yeşilkart kanununun 2'inci maddesinde, hiçbir sosyal güvenlik kurumunun güvencesi altında bulunmayan ve   bu kanunun öngördüğü usul ve esaslar çerçevesinde belirlenecek aylık geliri veya aile içindeki gelir payı 1475 sayılı iş kanununa göre belirlenen asgari ücretin vergi ve Sosyal Sigorta primi dışındaki miktarının 3'te birinden az olan ve Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşlarına verilir.”

Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın