KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Yer mi uymadı hesaplar mı tutmadı?

Kırkağıl Köyü'nde yeni yapılan okul için geniş bir arazi isteyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yer verildi ancak bu isteğinden vazgeçen müdürlük, okulu evlerin arasına yaptı. Duruma tepki gösteren H. Ali Bulukgiray, öğrencilerin oyun alanının bulunmadığını ve bunun bir rant meselesi olduğunu iddia etti.

Yer mi uymadı hesaplar mı tutmadı?
25 EKİM 2007 PERŞEMBE 09:46
0
916
0
AA aa
Kırkağıl Köyü'ndeki okul yapımı içinden çıkılmaz bir hal aldı. Köy İhtiyar Heyetinin Birinci Azası H. Ali Bulukgiray, geniş bir arazi isteyen ve gösterilen yeri kabul eden ancak daha sonra kararından vazgeçerek evlerin arasına okul yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü suçluyor, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, Bulukgiray'ın gösterdiği yerde okul yapmanın imkânsız olduğunu söylüyor.
Edinilen bilgiye göre, Kırkağıl Köyü'nde eski okul yıkılmaya yüz tuttuğu için köye yeni okul yapma girişiminde bulunuldu. Bu talebi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildiren köylü, eski okulun bulunduğu alanın okul yapımına az geldiği, bu nedenle yeni okul için köyde yer tespiti yapılması gerektiği cevabıyla karşılaştılar. Yeni yer tespiti için Kıkağıl Köyü'ne giden İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu, köy muhtarı ile birlikte yer tespiti yaptılar. 20 dönümlük bir yerin okul yapımı için uygun gören Hansu, bu yerin köyün merası olması hasebiyle heyetin ‘bu alana okul yapılabilir' yönünde karar alması gerektiğini söyledi.
Milli Eğitim Müdürlüğünden okul yapımı için uygun görülen yer için evraklar hazırlanıp valilikten de onay alınarak Tarım İl Müdürlüğü'nden bir heyet yeri incelemek için köy gitti. Tarım İl Müdürlüğü personeli köy muhtarını arayıp inceleme için köyde olduklarını söylediklerinde, köy muhtarı o anada Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fikret Bozaba'nın yanında olduğunu söyledi. Muhtar, Bozaba'nın, mevcut alanın yeterli olduğu ve yeni arsaya gerek duyulmadığı yönündeki görüşlerini ilgili personele iletti. Daha sonra yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı.
İlgili kurumlara müracaatta bulunan Köy İhtiyar Heyetinin Birinci Azası H. Ali Bulukgiray, köy muhtarı Kemal Bulungiray hakkında Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na ‘görevi ihmal' ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
İhalenin iptali, okul yapımının ise durdurulması, şikâyetlerinin değerlendirilmesi yönünde Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında dava açan H. Ali Bulukgiray, buradan davaya red cevabı çıkınca konuyu Elazığ İdare Mahkemesi'ne taşıdı ancak buradan da olumsuz karar geldi. Kararlarda belirtilen hususlarda ise, H. Ali Bulukgiray'ın durumu anlatamaması ve itiraz sebebinin açıklayamaması dikkat çekiyor. Bu durumda haklı kılınan İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  okul yapımını devam ettirdi.
Konuyu ifade etmekte güçlük çeken ve kıt bir Türkçeyle konuştuğu görülen H. Ali Bulukgiray, milli eğitim müdürlüğünün yapacağı tüm savunmalar için ‘Asılsız' ifadesini kullandı ve kendisinin hiçbir menfaati olmadığı gibi, devletin zarara uğratıldığını söyledi. Bu yapılanların arkasında farklı hesaplar olduğunu iddia eden ve derdini anlatamadığı için girişimlerinin sonuçsuz kaldığını anlatan H. Ali Bulukgiray: “Evlerin arasına okul yapılmış. Öğrencilerin oyun alanı yok. Birkaç yıl sonra öğretmen lojmanı yapılmak istenecek. Nereye yapılacak bu lojman? İstenilen geniş alan neden önce kabul edildi, sonra vazgeçildi? Müteahhit firmanın işine mi gelmiyordu? Yoksa bu okul burada yapılmasını isteyen birileri mi vardır? Yada birileri talimat mı verdi? Okulun geniş alana yapılamayacağına dair kararı veren mühendis neye dayanarak bu kararı aldı? Benim kimseye kastım yok ama devletin, milletin zarara uğratılmasını kabul edemiyorum. Tüm bu olanların arkasında farklı hesaplar olduğunu düşünüyorum. Bu işin sonu nereye gider bilmem ama ben mücadeleme devam edeceğim. Sonu Başbakana veya Cumhurbaşkanına dayansa dahi” diye konuştu.
Okul yapımı için talep edilen yerin tahsisi için girişimlerin başlatıldığını ancak il milli eğitim müdürlüğünün daha sonra bu karardan vazgeçtiğini belirten köy muhtarı Kemal Bulungiray, okulun neden aynı yere yapıldığını ise anlamadığını ifade etti.
Şahsı ve kurumu hakkındaki iddiaları yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, H. Ali Bulukgiray'ın bahsettiği geniş alana okul yapılmasının imkânsız olduğunu söyledi.
‘O alan taşkın alanıdır, taşkın alanda okul yapımı mümkün değildir' diyen Hansu: “Oraya elektrik ve suyu nasıl ulaştıracağım. Biz zemin etüdü yaparak o alana okul yaptırdık.1760 m2 okulun tapulu alanı vardı. 1000 m2 de vatandaş kendi arsasını verdi 570 m2 kapalı alan sahip bir okul yapıldı. 8 yıllık ve 8 derslikli bir okul. Köyde 152 hane var bu hanelerden 151 i okulun eski yerde yapılması için imza sadece bir kişi karşı çıktı bu o köylülerin birbirlerini çekememezliğidir. Bu olay ile ilgili hakkımda soruşturma yapıldı. Davalar açıldı müfettişler görevlendirildi hepsinde olumsuz karar çıktı” diye konuştu.
İddia sahibi ve ilgili kurumlar arasında yaşanan bu gerginlik uzun süre devam edeceğe benziyor ama işin sonu neye varırı bilinmiyor.
 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
17:15
Bingöl`de maskeli silahlı saldırı! 1 yaralı
Bingöl'de maskeli silahlı saldırı! 1 yaralı
Bingöl merkez Kültür Mahallesi'nde maskeli bir saldırganın ateş etmesi sonucu yaralanan kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın