KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

'Yenildiğinizde değil, vazgeçtiğinizde kaybedersiniz'

Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Öğrenciler ile Söyleşi' panelinde tavsiyelerini paylaşan Vali Usta; 'Yenildiğinizde değil, vazgeçtiğinizde kaybedersiniz. Düştükten sonra kalkmasını bileceksiniz. Eğer yerde kalırsanız, üzerinize basıp geçerler. Hayattan ne istediğinizi bilin, mutlu olduğunuz işleri yapın' dedi.

06 MART 2024 ÇARŞAMBA 03:39
9
1477
4
AA aa

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde ‘Öğrencilerle Söyleşi' paneli gerçekleştirildi. Panele Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, akademisyenler, kurum amirleri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Rektör Çapak: “Ramazan ayı boyunca tüm öğrencilerimize ücretsiz iftar yemeği verilecek”

‘Öğrencilerle Söyleşi Paneli'nin moderatörlüğünü yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, öğrencilerle bir arada olmanın kendilerini mutlu ettiğini, uzun zamandır planlanan buluşmanın yoğun programları nedeniyle bugüne kaldığını ifade etti.

“Amacımız sizleri ilimizin yöneticileriyle buluşturmak ve sorunlarınızı birinci elden iletme ve çözümlenmesi ile ilgili görüşleri almanızdır” diyen Rektör Çapak; “Bu vesileyle valimize ve belediye başkanımıza bizleri kırmayıp geldikleri için teşekkür ediyorum. Üniversitemiz hakikaten ciddi başarıların yanında fiziki olarak da gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Bugün artık uluslararası bir üniversite olduğumuzu ifade etmeliyim. Çünkü 40'ı aşkın ülkeden binden fazla yabancı uyruklu öğrenci ile birlikte toplamda 19 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Daha başarılı çalışmalar yapmaya ve fiziki yapımızı ihtiyaçlarımıza göre inşa etmeye devam ediyoruz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca tüm öğrencilerimize Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde ücretsiz iftar yemeği vereceğiz. Bu güzel haberi buradan sizlerle paylaşıyorum” diye konuştu.

Başkan Arıkan: “Sizler, bizim için değerlisiniz”

Panelistlerden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, programa katılmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkan Arıkan; “Sizler bizler için değerlisiniz. Sizler bu toplumun en temel unsurusunuz. Üniversite sıralarından geçerken, sizlerden özel ricamız, kendinizi çok iyi yetiştirmeniz. Çünkü sizler bu ülkenin geleceğisiniz, yarınlarısınız. Biz sizlerin ihtiyaçları noktasında elimizden gelen çabayı sarf ediyor ve etmeye devam edeceğiz. Üniversitemiz ile her konuda iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu vesileyle davetleri için Rektör hocamıza ve katılımları için sayın valimize ve sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadeleri kullandı.

Vali Usta: “Düştükten sonra kalkmasını bileceksiniz”

Panelistlerden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ise, kariyer planlamasının aslında insanın kendini planlaması olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti;

"Yeter ki siz çalışın, kendinizi donatın. Bir gün liyakatli bir şekilde her şey avucunuza gelecektir. Ben dönemlerimden biraz geç vali oldum ama hiçbir zaman için vali olayım, kaymakamlıkta kaldım demedim, bırakmadım. Yenildiğiniz zaman değil, vazgeçtiğinizde kaybedersiniz. Düştükten sonra kalkmasını bileceksiniz. Anı yaşayın. O an kaybettiniz, kalkın yürüyün. Eğer yerde kalırsanız, üzerinize basıp geçerler. Başka bir alanda kendinizi değerlendirin. Hayattan ne istediğinizi bilin, mutlu olduğunuz işleri yapın. Mutlu olduğunuz işleri elde etmek için de çok çalışmanız lazım. Çalışmadan, emek koymadan, acı çekmeden başarmak biraz da acı çekmekle alakalı bir şey. Maalesef çalışmadan, emek koymadan, birinin desteğiyle bir yere gelmeyi maalesef düşünüyoruz. Hiç düşünmüyoruz, acaba ben buna layık mıyım, bunu yapabilir miyim? Bana deselerdi ki ‘seni İstanbul'a vali yapacağız, çok teşekkür ederdim ama derdim ki ben şu an bunu hak etmiyorum. Önümde bekleyen kıdemli valiler var, ben daha makul yerden başlarım' bunu diyebilmelisiniz. Dolayısıyla bunun için çok çalışmanız lazım. Davetleri için Rektör hocamıza ve katılımlarından dolayı belediye başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum.”

Panel soru-cevap faslı ile sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108330)
07 Mart 2024 Perşembe 17:35
bu vali bana çok şov yanlısı gibi geliyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108324)
06 Mart 2024 Çarşamba 22:40
Üç yöneticiye sormak lazımdı GAZZE için ne yaptınız?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108323)
06 Mart 2024 Çarşamba 19:20
Harikasınız bu ilde böyle güzel işler yapmak çok güzel
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108317)
06 Mart 2024 Çarşamba 10:24
:) gülesim geldi sadece
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın