KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Yeniden ak parti'ye dönebilir

Partisinden istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak: "Her şey olabilir"

Yeniden ak parti`ye dönebilir
08 ARALIK 2008 PAZARTESİ 13:28
0
1308
0
AA aa
Temayül yoklamasına tepki göstererek partisinden istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yeniden AK Parti'ye dönebileceğinin sinyalini verirken, "Henüz karar vermedim ama her şey olabilir" dedi.

Adana Valiliği'nin bayralaşma törenine katılan Durak, istifasının ardından yaşanan gelişmeler hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Durak, bir gazetecinin istifasının gerekçesini ve yaşanan süreci sorması üzerine, "Hemşehrilerimin arzusu istekleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştım. Allah onlarla bir bayramda daha kucaklaşmayı nasip etti. Allah bundan geri koymasın. Hayırlısını versin ben yine de hemşehrilerimin emrinde onların istediği doğrultuda siyasi karalarımı vereceğim. Tabiatıyla takdir edilir ki, 100 binlerce Adanalı mektubuma cevap verip 'yeniden göreve gel' demesini cevapsız bırakamazdım. Ancak benim genel merkezimin '300 delegeyle görüş alacağız ondan sonra biz karar vereceğiz' demesi üzerine alındığımı burada belirtmek istiyorum. Dünyanın sonu değil. Ben buradayım Adanalılar da burada. Biz geçmişte de bu yerel seçimleri çok geçirdik. Hatırlarsanız 1999 yılında DSP rahmetli Ecevit'in şahsında büyük bir oy patlaması yapmış 5 milletvekili çıkartmıştı Adana'da. Yine aynı seçimlerde 2 seçim bir arada olmuştu. MHP'de oy patlaması yaparak 4 milletvekili çıkarmıştı. DSP Seyhan MHP Yüreğir'i kazanmıştı. Ama Adanalılar belediye sandığını ayırdılar. Beni en küçük partiden en büyük belediye başkanı olarak liste başı yaptılar. Ben Adanalıların bana olan güvenini sarstığım kanaatinde değilim. Son mektupta oluru aldım. Yoluma devam edeceğim ama şurada ama burada onu Allah bilir. Bende şuanda karar vermiş değilim" diye cevap verdi.
Durak, bir gazetecinin AK Parti'ye geri döneceğiyle ilgili söylentileri hatırlatması üzerine "Her şey olabilir" dedi.

CHP'nin kendisine bütün kapıları kapattığı yolundaki iddiaların hatırlatılmasına da Durak, "Hayır efendim her şey olabilir. CHP'nin kapıları kapattığı falan yok" diye cevap verdi.

Adanalıların kendisine yetkiyi verdiğini söyleyen Durak, "Adanalılar diyor ki dilediğin şekilde hareket et biz size güveniyoruz. Bu güveni aldıktan sonra ben bu iradeye arkamı dönebilir miyim. Milli irade işte. Halkın görüşü. Halk 99'da kardeşim Veli Andaç Durak'ı tercih birincisi yapmamış mıydı bu şehirde, yeni değil işte bu. Temayülde de doğru sandıkta ben çıktım. Sitem ettiğim insanların bile bana oy vermesi kadar ulvi bir şey olur mu? Onlara sonsuz şükranlarımı arzediyorum. Siyasetçilerin rutin açıklaması öyle konuşulur her zaman" diye konuştu.

İHA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın