KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Yeniden ak parti'ye dönebilir

Partisinden istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak: "Her şey olabilir"

Yeniden ak parti`ye dönebilir
08 ARALIK 2008 PAZARTESİ 13:28
0
1239
0
AA aa
Temayül yoklamasına tepki göstererek partisinden istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yeniden AK Parti'ye dönebileceğinin sinyalini verirken, "Henüz karar vermedim ama her şey olabilir" dedi.

Adana Valiliği'nin bayralaşma törenine katılan Durak, istifasının ardından yaşanan gelişmeler hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Durak, bir gazetecinin istifasının gerekçesini ve yaşanan süreci sorması üzerine, "Hemşehrilerimin arzusu istekleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştım. Allah onlarla bir bayramda daha kucaklaşmayı nasip etti. Allah bundan geri koymasın. Hayırlısını versin ben yine de hemşehrilerimin emrinde onların istediği doğrultuda siyasi karalarımı vereceğim. Tabiatıyla takdir edilir ki, 100 binlerce Adanalı mektubuma cevap verip 'yeniden göreve gel' demesini cevapsız bırakamazdım. Ancak benim genel merkezimin '300 delegeyle görüş alacağız ondan sonra biz karar vereceğiz' demesi üzerine alındığımı burada belirtmek istiyorum. Dünyanın sonu değil. Ben buradayım Adanalılar da burada. Biz geçmişte de bu yerel seçimleri çok geçirdik. Hatırlarsanız 1999 yılında DSP rahmetli Ecevit'in şahsında büyük bir oy patlaması yapmış 5 milletvekili çıkartmıştı Adana'da. Yine aynı seçimlerde 2 seçim bir arada olmuştu. MHP'de oy patlaması yaparak 4 milletvekili çıkarmıştı. DSP Seyhan MHP Yüreğir'i kazanmıştı. Ama Adanalılar belediye sandığını ayırdılar. Beni en küçük partiden en büyük belediye başkanı olarak liste başı yaptılar. Ben Adanalıların bana olan güvenini sarstığım kanaatinde değilim. Son mektupta oluru aldım. Yoluma devam edeceğim ama şurada ama burada onu Allah bilir. Bende şuanda karar vermiş değilim" diye cevap verdi.
Durak, bir gazetecinin AK Parti'ye geri döneceğiyle ilgili söylentileri hatırlatması üzerine "Her şey olabilir" dedi.

CHP'nin kendisine bütün kapıları kapattığı yolundaki iddiaların hatırlatılmasına da Durak, "Hayır efendim her şey olabilir. CHP'nin kapıları kapattığı falan yok" diye cevap verdi.

Adanalıların kendisine yetkiyi verdiğini söyleyen Durak, "Adanalılar diyor ki dilediğin şekilde hareket et biz size güveniyoruz. Bu güveni aldıktan sonra ben bu iradeye arkamı dönebilir miyim. Milli irade işte. Halkın görüşü. Halk 99'da kardeşim Veli Andaç Durak'ı tercih birincisi yapmamış mıydı bu şehirde, yeni değil işte bu. Temayülde de doğru sandıkta ben çıktım. Sitem ettiğim insanların bile bana oy vermesi kadar ulvi bir şey olur mu? Onlara sonsuz şükranlarımı arzediyorum. Siyasetçilerin rutin açıklaması öyle konuşulur her zaman" diye konuştu.

İHA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın