KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Yeni türkiye kadınlarla birlikte büyüyor

Milletvekili Taş: “Ak Parti iktidarında kadınlar Türkiye’nin yükselen değeri olarak toplumsal barışın öncüsü oldular. Anaların gözyaşlarını dindirmek için çıktığımız barış yolunda bundan sonra da birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Yeni türkiye kadınlarla birlikte büyüyor
08 MART 2014 CUMARTESİ 12:13
0
1233
0
AA aa

 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, bu yıl Dünya Kadınlar Günü'nün geleceğe ilişkin umutların arttığı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumsal farkındalığın arttığı bir süreçte kutlandığını belirtti.

Kadın haklarını insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak gören Ak Parti iktidarında; kadına yönelik yasalarda ve mevzuatlarda yer alan her türlü ayırımcı maddelerin bir bir temizlenerek cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının hedeflendiğini aktaran Taş: “Ayrıca, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile de kadınlarımıza pozitif ayırımcılık getirdik. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun TBMM'de kabul edildi. TBMM tarihinde ilk defa Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu” dedi.

Başörtüsünden dolayı üniversitelere giremeyen, eğitim hakkı engellenen, kamu kurumlarında çalışmasına izin verilmeyen, seçilse bile TBMM'ye alınmayan, milletvekilliği engellenen kadınların haklarını savunduklarını ve kadınlar açısından kara bir dönemi yırtıp aydınlığa dönüştürdüklerini vurgulayan Taş, şunları söyledi:

“Ak Partinin kararlı ve güçlü duruşu, ezelden başörtüsü düşmanlarını bile ‘inanca ve başörtüsüne saygılı' hale getirdi. Ak Parti iktidarında kadınlar Türkiye'nin yükselen değeri olarak toplumsal barışın öncüsü oldular. Anaların gözyaşlarını dindirmek için çıktığımız barış yolunda bundan sonra da birlikte yürüyeceğiz. Kadına yönelik bireysel şiddet olaylarını da toplumsal bilinç ve eğitimle aşacağız. Bu bilinç ve kararlılık içinde tüm annelerimizin, kardeşlerimizin ve evlatlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlar, haklarını helal etmelerini diler, hepsine selam ve saygılarımı sunarım”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın