KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Yeni tebliğ anlatıldı

Fırat Kalkınma Ajansı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi işbirliği ile düzenlenen 'İhracat Mevzuatı ve İhracata Yönelik Devlet Yardımları' konulu seminerler, Elazığ, Tunceli, Bingöl'den sonra Malatya'da yapıldı.

Yeni tebliğ anlatıldı
29 EKİM 2010 CUMA 10:35
0
2021
0
AA aa

 

İhracat konusunda yatırımcıların yeni ihracat tebliği konusunda bilgilendirildiği seminer, Fırat Kalkınma Ajansı'nda yapıldı. Seminere Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi uzmanları ve ihracatçı firma yönetici ve temsilcileri katıldılar.
 
Seminerin açılışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "İhracatçılarımız yeni pazarlara ulaştırmak bizim aslı görevimizdir. Hükümetimiz ihracatçılara ve sanayicilere ciddi destekler veriyor. Malatya'nın artık kabuğunu yırtma ve dışarıya açılma zamanı geldi.
 
Önümüzdeki hedefe ulaşmak istiyorsak üretmek zorundayız. Üretirken de dünyadaki rakiplerimizden daha kaliteli üretmek zorundayız. Ancak üretmekle de kalmayıp, ürettiğimizde hazırlamak zorundayız. Dünya pazarının yüzde 50'si Türkiye'nin doğusunda. Yıllardır sorun olan komşularla yaşana sıkıntılardan dolayı, komşularımıza olan ihracatımız çok düşük orandaydı. Şuanda komşularımıza olan ihracatımız yüzde 20'lere çıktı. Önümüzdeki dönem ihracatımızın büyük bir kısmını komşu ülkelere yapacağız. Bizim artık şirketlerimizin de kurumsal yapıya kavuşması gerekiyor" dedi.
 
Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda İhracatı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Emrah Sazak, "İhracatçılara yönelik olarak yeni bir anlayışla yeni bir tebliğ uygulanmaya çıktı. Bürokrasiyi azaltacak, sahadaki kurumlarla iş birliğini geliştirecek bir tebliği uygulamaya koyduk" dedi.
 
Seminer de ihracattaki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:25
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Biri hırsızlıktan, diğeri aile kanununa muhalefetten aranıyordu. Bingöl'de Jandarma tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildiler.
08.08.2025
18:04
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Saliha Ozan cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadının yaşam hakkı kutsaldır, dokunulmazdır ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Kadınların güven içinde, özgürce, onuruyla yaşadığı bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler, her bir kadın için, her bir hayat için, her bir nefes için mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
08.08.2025
17:33
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Sözler verildi, kamuoyu heyecanlandı, stadyumun yeri için bile günlerce süren tartışmalar yaşandı ancak gelinen noktada Bakanlıktan da siyasilerden de ses yok! Yeni sezon öncesi TFF stadyum için şartlarını açıklayınca apar topar tadilata yönelinse de 1 ayda nasıl yetiştirileceği muamma!
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın