KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Yeni başmüzakereci ve kadın bakan geliyor

Erdoğan, 'kabine revizyonu' için hazırlıklarını tamamladı.

Yeni başmüzakereci ve kadın bakan geliyor
05 EYLÜL 2008 CUMA 10:37
0
1143
0
AA aa
Kapatma davası sonrasında yeni bir başlangıç yapmak isteyen hükümet, büyük bir değişime hazırlanıyor. Bir süredir konuşulan kabine revizyonunun bu ay sonuna kadar yapılacağı belirtiliyor.

Zaman Gazetesi'nden Ömer Şahin'in haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu kapsamda 5-8 arasında bakanı değiştireceği konuşuluyor. Edinilen bilgiye göre Bakanlar Kurulu'ndaki kadın sayısı da artıyor. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte kabineye en az bir kadın daha girecek. En köklü değişiklik ise AB ile ilişkilerde olacak. "Başmüzakerecilik" görevi Dışişleri Bakanı Ali Babacan'dan alınacak. Yeni atanacak devlet bakanı, "başmüzakereci" olarak AB ile ilişkilerden sorumlu olacak.

Kapatma davasının sona ermesinden sonra gözler kabine değişikliğine çevrildi. Başbakan Erdoğan'ın hem kan değişimi sağlamak hem de topluma "yeni başlangıç" mesajı vermek için kabineyi değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Değişimin Meclis'in yeni yasama dönemine başlayacağı 1 Ekim'den hemen önce yapılacağı tahmin ediliyor. Yeni bakanların AK Parti ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklanmadan önce işbaşı yapması bekleniyor. Ancak Başbakan Erdoğan'ın CHP ve medyanın beklentisine göre hareket etmediği biliniyor. Bu yüzden revizyonun sürpriz bir zamanlama ile yapılma ihtimali de yüksek.

Başbakan Erdoğan'ın ne zaman ve nasıl bir değişime gideceği tam olarak bilinmese de bazı ipuçları parti kulisine sızmaya başladı. AK Parti kurmaylarına ulaşan bilgilere göre, daha önce sınırlı sayıda değişim yapan Başbakan Erdoğan, bu sefer kapsamı genişletecek. Değişecek bakanların çoğunluğu geçmiş dönemden kalan isimler olacak. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın çifte görevden birisini bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor. "Başmüzakereci" görevini üstlenecek yeni bir devlet bakanı atanacak. Şu anda boş kadro bulunduğu için bu atamaya yönelik yasa değişikliği gerekmiyor. AB ile müzakere sürecini yürütecek devlet bakanlığı görevi için Karaman milletvekili Lütfi Elvan ve genel başkan yardımcısı Egemen Bağış'ın isimleri geçiyor.

Kabine revizyonunun kapsamlı olması parti ve Meclis yönetimini de etkileyecek. Başbakan Erdoğan'ın görevden alınacak bakanlardan bazılarına Meclis grup başkan vekilliği görevini teklif edeceği konuşuluyor. Parti yönetimi de değişimden etkilenecek. Şu anda Şaban Dişli'nin istifası nedeniyle ekonomik işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı boş bulunuyor. Genel başkan yardımcılarından bakan olması durumunda yeni boşalmalar olacak. Bu durumda Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri arasından genel başkan yardımcılığı kadrosuna yeni atamalar yapılacak.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın