KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Yeni akit'in haberine yalanlama

“CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin, Bingöl’ün Yayladere Belediyesi ile birlikte bölgede taziye evi kurma kararı alarak yaklaşık 1,8 milyon liralık yardım parasını Yayladere’ye gönderme kararı aldığını” yazan Yeni Akit Gazetesi’ni yalanlayan Yayladere Belediyesi; “Yayladere Belediyesi CHP’lidir. Bölgemizin terör yuvası olarak adlandırılması gayri insanidir. Kadıköy ve Yayladere belediyelerini hedef gösteren bu haber asılsız ve yalandır.”

Yeni akit`in haberine yalanlama
29 ARALIK 2015 SALI 21:19
0
3053
0
AA aa

 Yayladere Belediyesi, Yeni Akit Gazetesi'nin ‘CHP'li belediyeden PKK taziye evi' başlıklı haberini yalanladı.  Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “Belediyemizi kardeş belediye olarak kabul eden Kadıköy belediye başkanlığınca Yayladere de yapacağı taziye evi ile ilgili bazı yayın organlarında ‘PKK'ya  taziye evi' ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmakta hem Kadıköy belediyesini Hem de Yayladere belediyesini hedef göstermektedir. Bu haber asılsız ve yalandır” denildi.

MAHKEME YOLUNA GİDİLECEK

Asılsız habere imza atan sorumlular hakkında tüm hukuki yollara başvurulacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ülkenin olanakları kısıtlı bölgelerdeki belediyeleri kardeş belediyecilik projesi ile büyük kentlerdeki belediyeler ile işbirliği kapsamında bölgesinin eksiklerine imkân aranmaktadır. Bu kapsamda belediyemiz Kadıköy belediye başkanlığı ile ilçe halkının ihtiyaç duyduğu taziye evi projesini hayata geçirmek üzere destek talebinde bulunmuştur. Yayladere belediyesi cumhuriyet halk partili belediyedir. Oysa bazı basın yayın organlarında çıkan asılsız ve yalan haberde belediyemiz HDP'lİ belediye olarak belirtilmiştir. Kardeş belediyecilik kapsamında yapılacak destek ve yardımlarda insanların hangi partiye oy verdiğini kategorize etmek kabul edilemez ayrıştırıcı bir tavırdır. Taziye evi insanların duygularının yoğunlukla paylaşıldığı insanların acılarına ortak olma anlamında kurulmuş ve insanların topluca bir araya geldiği mekânlardır. Böyle bir yerin terör yuvası olarak adlandırılması gayri insanidir. Ayrıca Yayladere halkının potansiyel terörist gösterilmesi, kimlik siyaseti de yapılması suçtur. Bu asılsız ve yalan haberleri yapanları kınıyoruz. Bu haber ile ilgili yayın yapanlar hakkında tüm hukuki yollara başvuracağımızı belirtiriz. Kamuoyuna önemle duyurulur” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın