KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Yayladere'de cenazeler kepçeyle taşınıyor!

Yolların çamur ve kapanma sorunları nedeniyle Bingöl'ün Yayladere İlçesi'nde cenazeler kepçe yardımıyla mezarlığa taşınıyor, halk büyük mağduriyet yaşıyor. DEM Parti Yayladere İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Gökse Yaşanan duruma tepki göstererek 'Yayladere insanı bunu hak etmiyor! İnsanlar cenazelerini kepçe ile mezarlığa taşıyor' dedi.

Yayladere`de cenazeler kepçeyle taşınıyor!
13 OCAK 2025 PAZARTESİ 02:49
5
2174
0
AA aa

Yayladere'de yaşanan ulaşım sorunları, vatandaşların en acı günlerinde dahi büyük mağduriyetler yaşamasına neden oluyor. 10 Ocak 2025 Cuma günü Yayladere'deki cenaze törenlerinde yolların çamurla kaplanması nedeniyle cenaze sahipleri mezarlıklara kepçe yardımıyla taşındı.

DEM parti Yayladere İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Gökse Yaşanan duruma tepki göstererek şunları söyledi:

“Yayladere İnsanı Bunu Hak Etmiyor! İnsanlar cenazelerini kepçe ile mezarlığa taşıyor. 10 Ocak 2025 Cuma günü Yayladere'de 3 cenaze vardı. Cenazeler komşu köyler Çuğ (Aydınlar) Hop köyü (Haktanır) ve Pargasor da (Kalkanlı) defnedildi. Kar olmamasına rağmen yollar çamurlu olduğu için cenaze sahipleri kepçeler ile mezar başına götürüldü.

Benzeri manzaralara kısa bir süre önce iki köyde daha tanık olduk. Çatalkaya köyünden bir köylü vasiyeti üzerine köyüne defnedilmek için cenazesi Yayladere'ye getirildi. Yolların kapalı olmasından dolayı cenazesi köyü Çatalkaya ya götürülemedi. Çocukları annelerinin vasiyetini yerine getirmek için bahar gelince annelerinin cenazesini Yayladere'de defnettikleri mezardan alıp Çatalkaya köyüne götürdüler.”

“BİR CENAZE KEPÇE AĞZIYLA MEZARLIĞA TAŞINDI”

“Geçen sene Sarıtosun Köyünde bir cenaze kepçe ağzıyla mezarlığa taşındı. Araçlar köy ve mezarlık yolunda çamura battı insanlar mezarlığa yürüyemedi. Cenaze sahibi yaşlılar mezarlığa araba çıkamadığı için yine kepçe ağzında defin yerine getirildi. Aynı şekilde Haktanır köyünde ve Aydınlar köyünde de araçlar yollarda kaldı.

Bingöl İl Özel İdaresi sık sık 580 km yol yapmakla övünse de Yayladere halen kendi kaderini yaşıyor, Ufak bir kar yağmur yağdığında cenazelerini defin ederken inançlarının gerekliliklerini yerine getiremiyor.

Kısacası, Yayladere yolları kışın yine kapalı ve halkı yine mağdur durumda. Maalesef yabancısı olmadığımız ve bildik manzaralara tekrar tanık olduk.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.08.2025
15:19
Asfaltta 11 milyon liralık tasarruf hedefi
Asfaltta 11 milyon liralık tasarruf hedefi
Bingöl Belediyesi, kendi asfalt plentinde ürettiği BSK asfalt ile şehir genelinde yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Sezon sonuna kadar 40 bin ton asfalt üretimi hedeflenirken, bu çalışmalarla birlikte yaklaşık 11 milyon 250 bin TL tasarruf sağlanması öngörülüyor.
25.08.2025
15:07
Bingöl`de organik ‘Kütük Balı` hasadı başladı
Bingöl'de organik 'Kütük Balı' hasadı başladı
Bingöl'ün yaylalarında arıcılar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen kütük balının hasadı başladı.
24.08.2025
19:14
Bingöl polisinden dolandırıcılara baskın! 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl polisinden dolandırıcılara baskın! 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl polisi tarafından Bingöl, İstanbul ve Kırklareli'de dolandırıcılara yönelik yapan Çapakçur Operasyonu'nda gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
24.08.2025
19:08
Gökçeli Köyü Derneği`nden Birlik Buluşması
Gökçeli Köyü Derneği'nden Birlik Buluşması
Gökçeli Köyü Derneği Başkanı Murat Gündü; 'Hep birlikte daha güçlü, daha dayanışmacı bir gelecek inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.'
24.08.2025
18:32
Bingöl hijyen uygulamasını başlattı
Bingöl hijyen uygulamasını başlattı
Yapılan bildirimler, temizlik personeline SMS yoluyla iletilecek, böylece rutin temizlik saati beklenmeden kısa sürede müdahale edilecek.
22.08.2025
17:58
Dilencinin üzerinden çıkan para zabıtayı da şaşırttı!
Dilencinin üzerinden çıkan para zabıtayı da şaşırttı!
Bingöl'de dilencilere yönelik uygulama yapan Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri, bir dilencinin üzerinden çıkan rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın