KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Yavru kedi sınıfın üyesi oldu

Bingöl'de yaralı halde bulunup tedavisi yapılan yavru kedi, anaokulunda sınıfın üyesi oldu. Öğrencilerin oylamasıyla Şimşek güç adı verilen yavru kedi, okulda ilgi odağı haline geldi.

Yavru kedi sınıfın üyesi oldu
31 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 21:26
0
1824
0
AA aa

Solhan ilçesinde vatandaşlar, yaralı halde yavru kedi buldu. Kedi, veteriner hekimlerin yaptığı tedavinin ardından kısa sürede iyileşti. Daha sonra kedi sahiplenmeleri için Yeşilova Anaokulu öğrencilerine verildi. Öğrencilerin bakımını üstlendiği kediye oylama ile Şimşekgüç adı verildi. Sınıfın bir üyesi haline gelen kedinin büyüyene kadar okulda kalacağı öğrenildi.

Yavru kedi sınıfa katılalı bir hafta olduğunu aktaran öğretmenlerden Ali Keşgil, “Bir hafta içerisinde öğrenciler üzerinde olumlu etkilerini gözlemledik. Çocuklara sosyal ve duygusal açıdan oldukça etkili oldu"dedi.

Kediyi, bir arkadaşlarının sokakta yaralı halde bulduğunu belirten Keşgil, "Veteriner arkadaşımız gerekli sağlık kontrollerini yaptı. Şimşekgüç artık büyüyüp kendini savunana dek sınıfımızda kalacak. Şimşekgüç'ün bakımını çocuklar kendileri üstlendi. Sorumluluk duyguları gelişti. Çocuklar hayvan sevgisini sınıfta birebir yaşıyorlar. Sınıfımızda daha önce balıklar da vardı, bitkiler de yetiştiriyorduk ama Şimşekgüç'e ilgileri daha bir ayrı çünkü onun hikayesini biliyorlar. Şimşekgüç ölümden kurtulup hayata tutunan bir kedimiz oldu. İnşallah büyüdüğünü de göreceğiz ve onu doğal yaşam yerine bırakacağız. Büyüyünceye kadar bizim sınıfımızda olacak” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın