KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Yaralıları taşıyan uçak ankara yolunda

Yaralıları taşıyan uçak Ankara'ya inmek üzere. Türkiye'ye getirilecek aktivistleri İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın karşılayacağı bildirildi.

Yaralıları taşıyan uçak ankara yolunda
02 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 21:49
0
1658
0
AA aa

Edinilen bilgiye göre, THY'ye ait uçaklar ile İstanbul'a getirilecek olan aktivistleri hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç karşılayacak.

İsrail'in Gazze'ye yardım konvoyuna düzenlediği kanlı operasyonun ardından, operasyonda yaralanan iki kişiyi taşıyan Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı, Tel Aviv'in Ben Gurion havalimandan havalandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ'TAN AÇIKLAMA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazze'ye insani yardım götüren gönüllülerin Türkiye'ye dönüşlerine ilişkin, ''Bize gelen son haber, 400'ü aşkın yurttaşımız ve gönüllülerin biraz sonra Türkiye'ye hareket edecekleri yolunda'' dedi.

Arınç, Ankara'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelişinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

''Gazze'ye insani yardım götüren gönüllülerin gündüz saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyordu. Bir gecikme yaşanıyor. Bir sorun mu çıktı?'' şeklindeki soru üzerine Arınç, şunları söyledi:

''Hükümetin girişimiyle İsrail'de bulunan hem gönüllüler hem yaralılar hem de ölenlerin Türkiye'ye nakli kararlaştırıldı. Bunlardan yaralı olan yurttaşlarımız doğrudan Ankara'ya getirilecekler. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri yapılacak. Bu konuda bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Bu işleri Tel Aviv'de koordine eden arkadaşlarımız ve hükümet temsilcilerimiz var.''

Arınç, ''Türkiye'ye kaç yaralı nakledilecek?'' sorusu üzerine de ''20'nin üzerinde. Yaralı sayısı en son 22 sanırım'' dedi.

İsrail'de bulunan gönüllülerin de Türkiye'den gönderilen uçakların bir kısmına yerleştirildiğini anlatan Arınç, Türk vatandaşları dışındaki yabancılarla ilgili işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Arınç, ''Tabii orada bu işlerin neden geciktiğini bilmiyoruz. Ancak bize gelen haber, bir süre sonra oradan hareket edecekleridir. Biz de sayın Başbakan'ın talimatıyla hükümetimiz adına, Türkiye'ye dönen gönüllü yurttaşlarımızı karşılamak için geldik. Beraberimde komisyon başkanları ve milletvekilleri de var. Onlara hem 'geçmiş olsun' diyeceğiz hem de Türkiye'ye döndükleri için onları kucaklayıp selamlarımızı ileteceğiz'' diye konuştu.

''Gecikmelerinin nedeni bir problemle karşılaşmaları mı, ne tür bir problem söz konusu?'' sorusu üzerine de Arınç, şöyle dedi:

''Biliyorsunuz Türk gönüllülerin yanı sıra 32 ülkeden başka uyruklu gönüllüler de var. 200'den fazla kişi. Türk tabiyetli 350'den fazla kişi var. Yabancıların bir kısmı Türkiye'ye gelmek istedi. Belki kimlikleri üzerinde olmayan, belki orada kalmayı isteyen, belki de İsrail makamlarının o kişiler hakkında bir incelemesi sürüyor olabilir. Bize gelen son haber, 400'ü aşkın yurttaşımız ve gönüllülerin biraz sonra Türkiye'ye hareket edecekleri yolunda.''

Arınç, ''Gönüllülerin sabaha karşı Türkiye'ye dönecekleri söyleniyor'' şeklindeki hatırlatma üzerine de ''Sanmıyorum. İnşallah saat 24.00'e kadar bu karşılamayı yaparız diye düşünüyoruz. Biz ümitliyiz'' dedi.

''Karşılama Devlet Konukevi'nde mi yapılacak? Bu yönde bir haber çıktı'' sorusu üzerine de Arınç, ''O kısım sayın Valimizin organizasyonunda gerçekleşecek. Biz havaalanına gelmelerini bekliyoruz'' yanıtını verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, VIP Salonunda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın, Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri olan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, komisyon üyeleri, bazı milletvekilleri ve öteki ilgililerle kısa bir görüşme yaptıktan sonra incelemelerde bulunmak üzere Devlet Konukevi'ne gitti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın