KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre Doğu Anadolu Bölgesi’nde hafta başından itibaren yağışlar etkili olacak.

Yağışlar geliyor
18 ARALIK 2015 CUMA 01:39
0
2729
0
AA aa

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri ile zamanla güneyinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, bu akşam Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Muş, gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Bolu, Kastamonu, Çankırı, Kütahya, Afyonkarahisar'ın yüksekleri ve Bursa-Uludağ çevreleri ile zamanla Sivas, Yozgat ve Kayseri'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Hatay, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülkemiz genelinde 2 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Hatay, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusunun, yarın (Pazartesi) güneybatısı ile zamanla Erzincan, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; aralıklı yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis ve Muş çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ ARTACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kış mevsiminin gelmesiyle, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasındaki kış lastiği kullanılması zorunluluğu nedeniyle denetimler artacak.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar başta olmak üzere sürücülerin uykusuz, yorgun ve süre dışı araç kullanımını önlemeye yönelik denetimlere de ağırlık verilecek.

Hava akımına maruz kalan köprü, tünel, menfez gibi yerlerde, sis ve gizli buzlanmanın oluşacağı göz önünde bulundurularak sürücüler, megafon ve benzeri yöntemlerle uyarılacak. Vatandaşlar, kış şartlarında güvenli araç kullanımı, trafikte karşılaşabilecekleri riskler, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konularında yazılı ve görsel medya kanalları ile düzenli bir şekilde bilgilendirilecek.

Hava, yol ve trafik durumuna ait veriler, karayolları, belediye, emniyet, sağlık, araç kurtarma hizmetleri, tamir ve bakım servislerine ait iletişim ve ulaşım bilgilerini içeren kroki ve broşürler hazırlanacak.

Sisli ve yağışlı olan veya zincir takılması gereken yol kesimlerine gelinmeden önce taşıt sürücüleri, bizzat durdurularak veya araç megafonlarıyla, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ayrıca gündüzleri de yakını gösteren ışıklarını yakmaları hususlarında uyarılacak.

 Yoğun kar ne zaman yağacak yağışı, buzlanma, çığ ve heyelan gibi durumlarda, sürücüler karayolu elverişli hale gelinceye kadar uygun yerlerde (konaklama tesisleri, bölge trafik denetleme istasyon amirlikleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesisler) bekletilecek, bu süre içerisinde terminallerden çıkış yapacak otobüslerin hareketlerine izin verilmeyecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın