KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2025 Cuma
°C

Washington times'dan şok iddia

Washington Times gazetesi, Türkiye'yle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Genelkurmay, ulema tartışmasının ardından gizli bir yazıyla Başbakan Erdoğan'ı uyardı.

Washington times`dan şok iddia
28 KASIM 2005 PAZARTESİ 14:44
0
1717
0
AA aa
Geçmişte Türkiye'nin toplumsal yapısını "İslamofaşist" olarak değerlendiren Washington Times gazetesi, askerin ulema tartışmasının ardından gizli bir yazıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı uyardığını ileri sürdü.

Amerika'nın önemli gazeteleri sıralamasında çok üst sıralarda yer almasa da hatırı sayılır bir okur kitlesi bulunan sağ eğilimli Washington Times gazetesi, Türkiye'yle ilgili yeni iddia ortaya attı. Gazete "Türkiye'nin laik sisteminin askeri koruyucularının", bazı diplomatların da görme olanağı bulduğu gizli bir yazıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'nin imajına ve Avrupa hedefine zarar vermemesi konusunda uyardığını öne sürdü.

SIKINTIYA SOKTU

Andrew Borowiec imzalı haberde, Erdoğan'ın "bir dizi İslam yanlısı açıklamaları ve kararlarının" Türkiye'deki askeri liderlerle ilişkisini sıkıntıya soktuğu ifade edildi. Başbakan Erdoğan'ın ulema ifadesi üzerine başlayan tartışmalara değinen gazete, askerin dışında bazı laik Türk sivillerin de benzer uyarılarda bulunduğunu belirtti. Haberde, "önde gelen laik Türk sivillerin", Erdoğan'ın "kapatılan dini partiye bağlı olduğu dönemdeki İslamcı sempatilerini atamadığı" görüşünde oldukları ifade edildi.

"İslami akademisyenler konseyi" olarak nitelenen ulemanın, 1920'lerde Türkiye'de laikliğin ilan edilmesi ardından "resmi rolünü kaybettiği" belirtilen haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ulemayı tekrar işaret etmesinin gerek askeri gerekse sivil "laik güçleri" alarma geçirdiği ifade edildi. Washington Times gazetesi, türban yasağıyla ilgili olarak Başbakan'ın "ulemanın görüşünün alınması gerektiği" şeklindeki sözlerinin yanısıra, Göztepe Parkı'na cami tartışması ve alkol yasağı gibi gelişmelerin de Türkiye'de "eşit seviyede alarm yarattığı" yorumunu yaptı.

Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın