KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Washington times'dan şok iddia

Washington Times gazetesi, Türkiye'yle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Genelkurmay, ulema tartışmasının ardından gizli bir yazıyla Başbakan Erdoğan'ı uyardı.

Washington times`dan şok iddia
28 KASIM 2005 PAZARTESİ 14:44
0
1808
0
AA aa
Geçmişte Türkiye'nin toplumsal yapısını "İslamofaşist" olarak değerlendiren Washington Times gazetesi, askerin ulema tartışmasının ardından gizli bir yazıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı uyardığını ileri sürdü.

Amerika'nın önemli gazeteleri sıralamasında çok üst sıralarda yer almasa da hatırı sayılır bir okur kitlesi bulunan sağ eğilimli Washington Times gazetesi, Türkiye'yle ilgili yeni iddia ortaya attı. Gazete "Türkiye'nin laik sisteminin askeri koruyucularının", bazı diplomatların da görme olanağı bulduğu gizli bir yazıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'nin imajına ve Avrupa hedefine zarar vermemesi konusunda uyardığını öne sürdü.

SIKINTIYA SOKTU

Andrew Borowiec imzalı haberde, Erdoğan'ın "bir dizi İslam yanlısı açıklamaları ve kararlarının" Türkiye'deki askeri liderlerle ilişkisini sıkıntıya soktuğu ifade edildi. Başbakan Erdoğan'ın ulema ifadesi üzerine başlayan tartışmalara değinen gazete, askerin dışında bazı laik Türk sivillerin de benzer uyarılarda bulunduğunu belirtti. Haberde, "önde gelen laik Türk sivillerin", Erdoğan'ın "kapatılan dini partiye bağlı olduğu dönemdeki İslamcı sempatilerini atamadığı" görüşünde oldukları ifade edildi.

"İslami akademisyenler konseyi" olarak nitelenen ulemanın, 1920'lerde Türkiye'de laikliğin ilan edilmesi ardından "resmi rolünü kaybettiği" belirtilen haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ulemayı tekrar işaret etmesinin gerek askeri gerekse sivil "laik güçleri" alarma geçirdiği ifade edildi. Washington Times gazetesi, türban yasağıyla ilgili olarak Başbakan'ın "ulemanın görüşünün alınması gerektiği" şeklindeki sözlerinin yanısıra, Göztepe Parkı'na cami tartışması ve alkol yasağı gibi gelişmelerin de Türkiye'de "eşit seviyede alarm yarattığı" yorumunu yaptı.

Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın