KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Vizeler kalktı, thy'nin yurtdışı seferleri arttı

Afrika ülkeleriyle artan ticaret ve komşu ülkelerle vizelerin kaldırılması, THY için büyük bir fırsat oldu. Vizeli dönemde Suriye'ye haftada 4 uçuş yapılırken, şu anda sefer sayısı 21'e çıktı. Kısa süre sonra ABD'nin Los Angeles şehri dahil olmak üzere farklı ülkelerden 9 ayrı noktaya daha uçuş var.

Vizeler kalktı, thy`nin yurtdışı seferleri arttı
23 HAZİRAN 2010 ÇARŞAMBA 09:02
0
1680
0
AA aa

Türkiye'nin son dönemde farklı ülkelerle kurduğu yakın ilişkileri anlamak için Türk Hava Yolları'nı (THY) izlemekte fayda var. Havacılık sektöründe dünyanın sayılı firmaları arasına giren THY, yurtdışı uçuş noktasını 124'e yükseltti. Geçen hafta Tanzanya'ya uçan şirket, hafta sonu 'Mısır'ın gelini' olarak tanımlanan İskenderiye'yi kapsama alanına aldı. Bu şehre haftada 4 gün karşılıklı uçuş yapılacak. Afrika ülkeleriyle artan ticaret ve vizelerin kaldırılması, THY için büyük bir fırsat olmuş. Örneğin Suriye'ye haftada 4 uçuş yapılırken, vizelerin kalkmasından sonra sefer sayısı 21'e çıkmış.

Lübnan'da da benzer artışın olduğunu söyleyen Genel Müdür Temel Kotil, Rusya için de aynı beklenti içerisinde. 'Ticaret artınca seyahat de artıyor.' diyen Kotil, önümüzdeki haftalarda yeni merkezlere uçacakları müjdesini verdi: ABD'nin Los Angeles şehri dahil farklı ülkelerden 9 ayrı noktaya daha uçuş yapılacak. Bunlar arasında Erbil de var.

Hafta sonu İstanbul Ticaret Oda-sı'ndan bir grup işadamıyla havalanan THY uçağı, İskenderiye'de törenle karşılandı. İskenderiye Ticaret Odası Başkanı Ahmet Elvekil, açılan yeni hattı, 'Uzun süredir görmeyi beklediğimiz bir rüya gerçekleşti.' diye yorumladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen yıl İskenderiye'ye yaptığı ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük etkisi olduğunu anlattı. İskenderiye'de LC Waikiki gibi birçok firmanın fabrikası var. Bugüne kadar Türkiye'den bu şehre gitmek isteyenler uçak bağlantılı karayolu ile 8 saatte ulaşırken, bu süre 2 saate indirilmiş oldu.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın verdiği bilgiye göre iki ülke arasındaki ticari ilişki, son 4 yılda iki kat artmış. Önümüzdeki günlerde bir Türk firması, dünyanın en büyük cam fabrikasını açmak için son aşamaya gelmiş. 50 yıl aradan sonra Türk bankası Mısır'da şube açacak. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri değerlendiren İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu ise, 'Biz işadamları fırsatı kaçırmayız.' cümlesini şöyle tamamladı: 'Bundan sonra İskenderiye, Türkiye'nin herhangi bir şehrinden daha uzak değil.' Dünyanın birçok havayolu şirketi, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirirken THY'nin yeni atılımlar yapması dikkat çekici.

Genel Müdür Kotil, bunu 'kaliteli hizmet' anlayışı ile 'bölgesel konum ve gelişen ilişkilere' bağlıyor. Temel Kotil, Türkiye'nin dış politikada uyguladığı 'komşularla sıfır problem' anlayışının THY'ye büyük etkisi olduğunu belirtiyor. Suriye ve Lübnan'a yapılan uçuşların arttığına dikkat çekerken, 'Türkiye aynı zamanda bu ülkelerin Batı'ya açılan kapısı oldu.' diyor.

THY, önümüzdeki günlerde Kuzey Irak'ta Erbil'e de uçacak. İşte kesinleşen uçuş noktaları: 'Podgorica-Karadağ, Şiraz-İran, Akra-Gana, Dacca, Ho Chi Minh City, Washington ve Los Angeles.' Vizelerin kaldırıldığı ülkelerden gelen yolcuların transit uçuşlarda THY'yi tercih etmesi, şirketin gelir istatistiklerini bir hayli yükseltmiş. THY, tanıtım için film yıldızları ve futbol kulüpleri ile yapılan anlaşmalara devam edecek. Kotil, yeni bir film yıldızı üzerinde durduklarını belirtti.

Türk Hava Yolları, 142 uçaklık filosuyla 124 uluslararası, 37 yurtiçi olmak üzere 161 noktaya uçuyor. Geçen yıl 25 milyon yolcu taşıyan şirket, bu yıl 31 milyon yolcu taşımayı planlarken sipariş verilen 90 uçakla Avrupa'nın en büyük filolarından birine sahip olmayı hedefliyor.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın