KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Vergi vermek kutsal bir ödevdir

22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanılan Vergi Haftası münasebetiyle açıklama Defterdar Vekili Ali Osman Karaköse, vergi vermenin kutsal bir ödev ve vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çekti

Vergi vermek kutsal bir ödevdir
19 ŞUBAT 2010 CUMA 09:48
0
1649
0
AA aa
Defterdar Vekili Ali Osman Karaköse, 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanılan Vergi Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla her yıl kutlanmakta olan Vergi Haftası'nın bu yılda 22-28 Şubat 2010 tarihleri arasında kutlanılacağını belirten Defterdar Vekili Karaköse, “Çağdaş toplumlarda klasik devlet anlayışının değişmesi ile birlikte devletlin üstlendiği görevler farklılaşmış olsa da verginin önemi her devir de ve her toplumda geçerliliğini korumaktadır. Vergi her şeyden önce ilk sırada yer alan kamusal, finansman kaynağıdır ve her türlü hizmetin aksamadan yerine getirilmesinin ön koşuludur. Bununla birlikte, vatandaşların refah içinde yaşaması, istihdamın, sanayileşmenin ve kalkınmanın artması vergiden bağımsız olarak düşünülemez. Vatandaşlarımızda vergi bilincinin yerleşmesi, mükelleflerin vergiye olarak uyum sağlamaları ve bu yönde kamuoyu oluşturulmasında bakanlığımız ile toplum arasında bir köprü konumunda olan Vergi Haftası etkinlikleri ile sayılan hedeflere bir adım daha yaklaşmak arzu edilmektedir” dedi.
Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle, başta yarının mükellefleri olan çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaşları buluşturup, kaynaştırarak etkileşim içerisinde olmayı umut ettiklerini kaydeden Karaköse, “Amacımız etkili bir iletişim ortamında verginin önemini kavranmasını sağlamaktadır. Vergi vermenin kutsal bir ödev ve vatandaşlık görevi olduğunu; devletimizin vatandaşlarına yüksek kalitede hizmet sunan, uluslar arası alanda güçlü ve söz sahibi bir ülke pozisyonunda olmasında verginin işlevini hatırlatmak istiyoruz. Bu amaçla Bakanlığımızca mükelleflerin en yeni bilgiye, en kısa zamanda ve doğru bir şekilde telefon yardımıyla ulaşmalarını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde hizmet vermek üzere 44 0 189 numaralı Vergi İletişim Merkezi (VİMER) faaliyete geçirilmiş bulunmaktadır. Ayrıca Gayrimenkul Sermaye İradı beyannamelerini düzenlemekte veya vergi dairesine gelmekte zorlanan hasta ve yaşlı mükelleflerimize, telefonla vergi dairesine ulaşmaları halinde gerekli yardım yapılmaktadır. 21'inci Vergi Haftası'nın mükelleflerimize, muhasebecilerimize, personelimize ve tüm maliye camiasına hayırlı ve uğurlu olması dileğimle herkesin Vergi Haftası'nı kutluyorum” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.05.2026
12:43
Korkutata`dan toplu taşıma tepkisi!
Korkutata'dan toplu taşıma tepkisi! 'İnsan Onuruna Yakışır Hale Getirilmeli'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, toplu ulaşım sistemine ilişkin açıklama yaparak, mevcut yapının hem vatandaşları hem de çalışanları yıprattığını söyledi.
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın