KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilsin

Sağlık–Sen Bingöl Şube Başkanlığı'nca Bingöl'de görev yapan vekil ebe ve hemşirelerle toplantı düzenlendi. Yapılan toplantının ana teması vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesi oldu.

Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilsin
11 TEMMUZ 2011 PAZARTESİ 09:26
0
3468
1
AA aa

 

Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanlığı, vekil ebe ve hemşirelerin hazır bulunduğu ve vekil ebe ve hemşirelerin sorunlarının çözümü hususunda bir toplantı düzenledi. 40'ı aşkın vekil ebe ve hemşirenin iştirak ettiği toplantı Yaylalı Konağı'nda gerçekleşti. Yapılan toplantının ana teması vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesi oldu.
 
Sağlık – Sen ve Konfederasyonu Memur – Sen'in tarihi kazanımlarından olan 4924'lü ve 4/B'li sözleşmeli personellere kadro hakkının verilmesi ile birlikte Sağlık – Sen, vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesi için de çalışma başlattı. Bu çalışmalar başlangıcında yaklaşık 1 ay önce yine vekil ebe ve hemşirelerle bir toplantı düzenlenmiş, kadro hakkının verilebilmesi için çeşitli kurumlara dilekçeler gönderilmişti.
 
Yapılan bu ikinci toplantıda izlenecek yolun tespiti konusunda vekil ebe ve hemşirelere tek tek söz verildi. Genelde vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesinin konuşulduğu toplantıda yer yer vekil ebe ve hemşirelerin diğer sorunları da görüşülerek karara bağlandı.
 
Vekil ebe ve hemşirelerden sonra yönetim kurulu adına söz alan Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, şunları söyledi: “Bilindiği gibi Sağlık – Sen olarak yetkiyi alır almaz yumak haline gelen sorunların çözümü için yoğun bir şekilde çalıştık. Yaklaşık iki yıldır aldığımız yetki ile birlikte sorunları tek tek çözmeye başladık. 4924'lü ve 4/B'li sözleşmeli personellerin birçok sorunları vardı. Son olarak yıllardır kadro bekleyen sözleşmelilere kadro hakkı tanındı. İlimizde 90 civarında vekil ebe hemşire bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımız göreve ilk başladıklarında sendikal hakları yoktu, döner sermaye alamıyorlardı. Bunlar bir bir çözüldü ancak hala birçok sorunları bulunmaktadır. Bu sorunların çözülmesi, çağdaş mesleki yaşam sürdürebilmeleri açısından tüm vekil ebe ve hemşirelere kadro hakkı tanınmalıdır. Kadro hakkı verilerek atamaları yapılan vekil imamlar gibi ülkemizin sağlığı için ter döken vekil ebe ve hemşirelere de kadro verilmelidir” dedi.
 
Anayasa referandumunda geçen en önemli kazanımlarından birinin de toplu sözleşme hakkı olduğunu, toplu sözleşme masasına kendilerinin oturacağını, vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesi meselesinin burada da konuşulacağını belirten Hant, vekil ebe ve hemşirelerin kadroya alınması için yoğun bir şekilde çalışacaklarını dile getirdi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
abdullah ölmez (@Misafir_5640)
12 Temmuz 2011 Salı 19:24
Boyle sık sık gazetelere çıkmak isteyen sendika başkanını haber yapmayın lütfen yapacağınız haberin içi dolu olsun ben devamlı bingolonline takipçisiyim ama her hafta nedim hant ın bi haberi vardır yemek yemiş boyle demiş banka promosyonunu yapmış bunlar habere değer haber değildir sırf haber olsun diye basit haberler konulmaz teşekkür eder saygılar sunarımm
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın