KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Valilik: 'Aydemir'in sözleri gerçeği yansıtmamaktadır'

Bingöl Valiliği, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir'in TBMM'de yaptığı konuşmasında ilin işsizlik ve yoksullukta ülkede ikinci sırada olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Valilik: `Aydemir`in sözleri gerçeği yansıtmamaktadır`
29 ARALIK 2020 SALI 16:16
30
4208
16
AA aa

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:  

“HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir'in, 26.12.2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, ilimizdeki işsizlik ve yoksulluk durumuna yönelik iddiaları ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 

Sayın Milletvekilinin meclis kürsüsünde ilimizin işsizlik ve yoksulluk durumu ile ilgili dile getirdiği “…Türkiye genelinde yoksullukta 2'nci, işsizlikte 2'nci, yine, işsizlik maaşı kapsamında 2'nci...” sözleri gerçeği yansıtmamaktadır. 

2019 TÜİK eş değer hane halkı kullanılabilir fert gelirine göre bölgesel yoksul sayıları ve yoksulluk oranları verilerine bakıldığında, ilimizin de içinde bulunduğu TRB-1 Bölgesinde yoksulluk oranı %4,6 olarak açıklanmıştır. Türkiye ortalamasında ise bu oran %14,4 olarak gerçekleşmiştir. Bu veriler ışığında ilimizin de içinde bulunduğu TRB-1 Bölgesi 26 istatistiki bölge içerisinde, göre yoksulluk oranı en düşük bölge olduğu görülmüştür.  

2019 TÜİK istatistiklerine göre ilimizin de içinde bulunduğu TRB-1 (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) Bölgesinde işsizlik oranı %9,9 olarak gerçekleşmiştir. 2019 TÜİK Türkiye işsizlik oranı %13,7 olarak açıklandığından ilimizin de içinde bulunduğu TRB-1 Bölgesinin Türkiye ortalamasının altında olduğu görülmektedir. Ayrıca; TÜİK'in değerlendirmeye aldığı 26 istatistik bölgesi içerisinde en düşük işsizliğe sahip 8.bölge, ilimizin de içinde yer aldığı TRB-1 Bölgesidir.  Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü verilerine göre ilimizde özel sektörde işe yerleştirme sayısı 3.168 kişi ile Türkiye sıralamasında 12. sırada olduğu, özel sektörde kadın işe yerleştirme sayısının ise 1.301 kişi ile Türkiye sıralamasında 1. sırada olduğu görülmektedir. 

Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü verilerine göre 01.01.2020-27.12.2020 tarihleri arasında ilimizde işsizlik ödeneğine başvuran kişi sayısı 3.266 olmuştur. Bu veri doğrultusunda, ilimiz Türkiye sıralamasında 68. sırada yer alarak işsizlik ödeneğine (işsizlik maaşı) az başvuru olan iller arasında yer almıştır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80339)
02 Ocak 2021 Cumartesi 02:35
Vekil doğru konuşuyor anlamıyorum burda aksini yazan neye hizmet ediyor artik körü sağıri oynamayın çıkarın at gözlüğünü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80292)
31 Aralık 2020 Perşembe 14:25
bingöl valiliği ne iş yapıyor? uyuşturucuya müdahale görüldü mü hiç? en son operasyon ne zaman oldu? covidte insanlar kurallara uymuyor emniyetin müdahalesini gören oldu mu? 4 yolda mobesenin altında adam sigara içiyor yemin ediyorum fıkra gibi memleket
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80263)
30 Aralık 2020 Çarşamba 10:29
Vekili işsizlik verilerini filan bilmiyorum ama Valinin halktan kopuk olduğunu millette tepeden baktığını halkın sorunlarına duyarsız kaldığını raiyeti altındakilerden bihaber olduğundan eminim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80261)
30 Aralık 2020 Çarşamba 10:05
Bu vekilin zaten işi gücü çamur atmak, pkk ya toz kondurmayan ülkesine düşmanlık eden adamdan ne beklersiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80289)
31 Aralık 2020 Perşembe 10:31
@Misafir Kullanıcı Ben akp li değilim ancak senin pkk lı olduğun ortada, erdalı tanımadığımızı mı sanıyorsun zihniyetinin ne olduğunu bilmiyormuyuz sanıyorsun senin vekilinin çocukluğundan beri tanıyoruz, ..... kendisidir az bile yazmışım belliki sende onlardansın Allahı da ağzına alma katilleri savunma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80273)
30 Aralık 2020 Çarşamba 17:59
@Misafir Kullanıcı Hay azina saglik
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80272)
30 Aralık 2020 Çarşamba 16:18
@Misafir Kullanıcı Sizin gibi olmayan herkes nedense ya pkk oluyor ya fetö
Memleketi yediniz gine doymuyorsunuz birde bunu din adi altinda insanlari kandirarak yapmak
En büyük zalimliktir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80258)
30 Aralık 2020 Çarşamba 07:48
Biz gördümüzü biliriz,çevremiz işsiz insanlar ile dolu.Tüik enflasyon verilerinde bile halk kandırmaya çalışiyor,1 torba;sene başında 125 TL,Bugün 165 TL,ayçiçek yağ 33 TL den Bugün 60 TL üzeri..Buyrun size enflasyon verisi Yüzde kaça tekabül ediyor 0 Demektirki tüik in verileri halkı bsğlamıyor.Demek sayın vekil doğru söylüyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80256)
30 Aralık 2020 Çarşamba 02:02
Valimiz biraz halkın içine çıksa, mesela bir gün tedbili kıyafet halk otobüsüne binse, millete çektirirken eziyeti görse, kamu kurumlarında personeller mobing uygulayanlarla yan yana durduğunu bilse keşke. Akşam özellikle a101, şok, bim gibi marketlerin önünden geçebilse.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80254)
29 Aralık 2020 Salı 23:50
Herkes tarafından ap açık bilinen işsizligide inkar ettiler konuşmayalım artık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80251)
29 Aralık 2020 Salı 22:32
Gerçeği görmeniz için ptt nin önüne gidin ve kendi gözlerinizle görün sefaleti...İnsanlar perişan haldeyken,biz esnaflar kira,elektrik,doğal gaz ve eleman parasını ödeyemiyoruz siz gerçeği yansıtmıyor diyorsunuz...Biraz insan içine çıkarsanız mahalleleri gezerseniz o zaman acı GERÇEKLE karşılaşırsınız!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80250)
29 Aralık 2020 Salı 22:17
Doğru mu yanlış mı kahveler açıldığında yada kaldırımda görürüz zor değil
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın