KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Vali'den çevre duyarlılığına vurgu

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yapılacak her türlü planlamada çevrenin korunmasını göz önüne alınması gerektiğine dikkat çekti.

Vali`den çevre duyarlılığına vurgu
15 TEMMUZ 2010 PERŞEMBE 08:48
0
1809
0
AA aa
Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerini kapsayan Çevre düzeni toplantısı dün saat 14.00'da Valilik toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı Planlama Daire Başkanı Erdal Kayapınar, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, Çevre Orman Bakanlığı'nın çevre planı ile ilgili yaptığı çalışmaları kurumlara yüklemeden yapmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, yapılacak olan çalışmalarda bütün maddi giderleri Çevre Orman Bakanlığı bütçesinden karşılanacağını söyledi.


Yapmış olduğu katkılarından dolayı Çevre Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'na ve bütün ekibine teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, “İnsanlar para kazanmak için gençliklerini ve sağlıklarını harcarlar, sonrada sağlıklarını geri kazanmak için para harcarlar. Çevre konusuna da aynı şey söyleyebiliriz. Ülke zenginleşmek ve kalkınmak için çevreyi bir defa tahrip ediliyor. Bir bakılıyor ki; tarımsal ve ekonomik açıdan tahriplere neden olunmuş.
 
Bu defada sanayiden elde edilmiş büyük bir bölüm çevreyi yeniden kazanmak için harcanır. Avrupa'da olan göller kirlilikten gözükmezken, şimdi ise bu de göllerde balıklar yaşıyor. Sanayileşen bölgelerde geri dönüşü tahribatlar olmakla beraber özellikle bu bölgelerimizde sanayileşme artmadığı için daha şanslıyız.  En azından ekolojik denge ve çevre çok fazla tahribata uğramamış. Yapılacak her türlü planlamada çevrenin korunmasını göz önüne almak zorundayız” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın