KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2025 Salı
°C

Vali Usta, Yiğit Eymen'in eğitim masraflarını karşılayacak

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İstiklal Marşı duyarlılığı ile gönüllere taht kuran 9 yaşındaki Yiğit Eymen'in hayatı boyunca eğitim masraflarını karşılayacağını söyledi.

Vali Usta, Yiğit Eymen`in eğitim masraflarını karşılayacak
30 EKİM 2024 ÇARŞAMBA 06:15
11
1777
0
AA aa

Bingöl'de evinden yemeğini alarak okulun yolunu tutan 9 yaşındaki Yiğit Eymen Kera, bir okuldan yankılanan İstiklal Marşını duyunca hemen hazır ola geçerek bekledi. Çevredeki vatandaşların ilerlemesine rağmen Yiğit Eymen'in durarak İstiklal Marşını okuduğunu gören polis ekipleri, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Yayınlanan görüntüler izleyenlerin yüreklerini ısıttı.

Vali Usta da Eymen'in davranışına kayıtsız kalmadı

Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen resepsiyona Vali Ahmet Hamdi Usta ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Resepsiyonda konuşan Ahmet Hamdi Usta, minik Eymen'in İstiklal Marşı duyarlılığına değindi.

Vali Usta, “Sadece bu iki Bingöllü anne babanın değil bizimde evladımız o ve bundan sonra bize emanet. Ben de Bingöl Valisi olarak bundan sonraki hayatında ben buradan giderim başka yerlerde valilik yaparım ama onun eğitim hayatı boyunca masraflarını üstleneceğim. O bundan sonra bize emanet. Ben İzmir'den Bingöl'e vali olarak atandığımda insanlar bana acıyarak baktılar ve şunu dediler, kısa zamanda biter dert etmeyin. Ama ben Bingöl'e geldim gördüm ki Bingöl dışarıdan algılandığı gibi hiç değil. Hiçbir zaman için devletine, milletine ihanet etmemiş, kepenk kapatmamış, hendek kazmamış bir şehir. Ama sözde hain örgüt, kendisiyle beraber gösterebilmek için sansasyonel eylemlerini burada yaptı ve maalesef Bingöl'ümüzü çok farklı bir şekilde Türkiye'ye tanıtmaya çalıştılar. Ama gelin görün ki Eymen 15 saniyelik bir videoyla Bingöl'ün ve Bingöl insanının böyle olmadığını ve ne kadar vatansever olduğunu gösterdi. Ben Bingöl Valisi olarak, halkımız adına küçük Eymen'e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Usta, 101. yıl anısına hazırlanan pastayı Eymen ile birlikte keserken, Eymen'e bisiklet hediye etti ve eğitim hayatı boyunca tüm masraflarını kendisinin karşılayacağını dile getirdi.

Haber: İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.11.2025
14:58
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi, çevre dostu yatırımlarla hem doğayı koruyor hem de kendi bütçesiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Güneş enerjisi santrali ve evsel atıklardan elektrik üreten belediye, tıbbi atıkları güvenle steril ederek her yıl milyonlarca liralık gelir elde ediyor.
04.11.2025
14:18
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Defalardır iptal edilen ihaleler nedeniyle yenilenemeyen Bingöl Havaalanı PAT sahaları, yeniden ihaleye çıkıyor. Yaşanan ihale iptalleri, kamuoyunda yanıtı merak edilen bir soruya dönüşüyor: 'Kime vereceklerine karar mı veremiyorlar?'
04.11.2025
11:10
Yeni `Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi` Resmi Gazete`de
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi güncellendi. Yeni tarifeye göre kira davası açmak için avukata 30 bin lira, bu davayla ilgili icra için 9 bin lira, tahliye için ise 20 bin lira ödenecek.
04.11.2025
10:54
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre bisiklet, motosiklet, traktör ve elektrikli bisiklet kullananlara eldiven ve koruyucu gözlük gibi ekipman kullanma zorunluluğu geldi. Motosiklette arka tarafta oturan kişi de gözlük ve eldiven takacak.
03.11.2025
19:15
12 Bingölspor`dan Kayseri`de Son Dakika Puanı!
12 Bingölspor'dan Kayseri'de Son Dakika Puanı!
Haftayı bir puanla kapatan 12Bingölspor, 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
03.11.2025
15:16
Bingöl`de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl'de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl Belediyesi, şehrin ticari yaşamını güçlendirecek önemli bir projede daha ilk adımları attı. Sebze hali, oto galericiler ve toptancılar için belirlenen yeni alanda saha düzeltme çalışmaları başladı. Başkan Arıkan; 'Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, detaylı imar ve proje planlamasına tabi tutulacak'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın