KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'

2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.

Vali Usta:
04 MAYIS 2024 CUMARTESİ 14:13
0
294
0
AA aa

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2024 yılının Mart ve Nisan aylarında il genelinde güvenlik, asayiş, narkotik ve diğer konulara ilişkin yapılan çalışmaları ve bazı verileri basın mensupları ve kamuoyu ile paylaştı.

Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının başlangıcında Vali Usta, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatları doğrultusunda, her ay benzer bilgilendirme toplantılarının düzenleneceğini belirtti.

Vali Usta, ildeki güvenlik birimleri arasında son derece uyumlu bir çalışma ve koordinasyon olduğunu, güçlü iş birliği sayesinde huzur ve güvenin sağlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Malumlarınız olduğu üzere ilimiz güvenlik istatistiklerini ele aldığımız 27 Şubat tarihli toplantımızda 2023 yılı bilgileri ile 2024 yılı ocak ve şubat aylarına ait bilgileri sizlerle paylaşmıştık.

Bugün de Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımızla birlikte, 2024 yılı Mart ve Nisan ayları içerisinde Bingöl'ümüzün güvenlik ve asayişine yönelik yapılan çalışmalar hakkında sizleri bilgilendirmek; Emniyet Müdürlüğümüzün ve Jandarma Komutanlığımızın il genelindeki gayretlerine ilişkin siz değerli hemşehrilerimize ve kamuoyuna bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla tekrar huzurlarınızdayız.

İlk toplantıda da belirttiğim üzere bu tür bilgilendirmeleri artık her ay sizlerle yapacak ve ilimiz genelindeki güvenlik ve asayiş bilgilerini sizlerle paylaşacağız.

Değerli hemşehrilerim,

Güvenlik güçlerimizle birlikte Bingöl'ümüzün huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Amacımız siz kıymetli vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak; suçun önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması konusunda kararlılıkla çalışmak ve bu şehrin bir huzur kenti olma özelliğini en az sorunla yarınlara taşımaktır.

İlk toplantıda da vurguladığımız üzere Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu tablo tabii ki kaymakamlarımızın, polisimizin ve jandarmamızın gayretli ve özverili çalışmaları ile siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah. Aile birliğini derinden sarsan, gençlerimizin aydınlık yarınlarını çalan ve toplumsal bünyede iyileştirilmesi güç yaralar açan bu organize suç örgütleri ve zehir tacirleriyle ne kadar büyük olurlarsa olsunlar peşlerini bırakmayacak ve mutlaka adalete teslim edeceğiz.

Değerli hemşehrilerim;

Zehir tacirlerine karşı il genelinde verdiğimiz mücadelenin daha etkin ve kalıcı olması amacıyla Uyuşturucudan kaynaklı her türlü ihbar için; tüm acil numaraların toplandığı 112 ve uyuşturucu ile mücadelede mahalle ve sokak bazlı takip kapsamında hizmette olan NARVAS üzerinden ihbarda bulunarak mücadelemize verdiğiniz desteği devam ettirmenizi bekliyoruz. Bu konuda öncelikle sizlerden, UYUMA uygulamasını telefonlarınıza indirmenizi rica ediyorum. 112 ve UYUMA uygulaması üzerinden yapacağınız her ihbarın NARVAS'ta bir karşılığı vardır.  Bütün ihbarları NARVAS ile doğru kabul ediyor, işlem yapıyor ve narko alan bölgeleri oluşturarak sokağın tomografisini çekiyoruz. Bu nedenle yapacağınız her ihbar, zehir tacirlerine karşı ördüğümüz bu duvarda bir Truva olacaktır.

Bu vesileyle, 31 Mart Yerel Seçimlerinin huzur içinde gerçekleşmesi nedeniyle siz Bingöllü kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Seçimlerde görev alan ve görevlerini başarıyla tamamlayan başta kolluk güçlerimiz olmak üzere tüm arkadaşlarıma, tüm görevlilere bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni seçilen ve görevine devam eden tüm belediye başkanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize, belediye meclisi üyelerimize ve muhtarlarımıza yeni dönemlerinde başarılar diliyorum.

Belirttiğim üzere; bugün sizlerle 2024 yılının Mart ve Nisan aylarında il genelinde güvenlik, asayiş, narkotik ve diğer konulara ilişkin yapılan çalışmaları ve bazı verileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

İLİMİZ GENELİNDEKİ ASAYİŞ DURUMUNA BAKTIĞIMIZDA;

Aranan Şahısların Yakalanması Kapsamında: Kamu düzeninin devamının sağlanması ve suç ve suçluyla mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar neticesinde;

 0-5 Yıl arası aranan: 84 şahıs,

5-10 Yıl arası aranan: 15 şahıs,

10-20 Yıl arası aranan: 4 şahıs,

20 Yıl ve Üzeri aranan: 1 şahıs,

İfadeye yönelik aranan: 137 şahıs,

olmak üzere toplam 241 şahıs yakalanmış, 104 şahıs tutuklanmıştır.

Silahlı Olaylar Asayiş Suçları Kapsamında; Emniyet ve Jandarmamız tarafından yapılan çalışmalar ve Mahalle bazlı Şok uygulamalarda ilimiz genelinde 21 adet tabanca, 6 adet kurusıkı tabanca, 13 adet av tüfeği ve 4 adet uzun namlulu silah olmak üzere toplam 42 adet silah; 1 adet bıçak, 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet tabanca mühimmatı, 2 adet uçak mühimmatı, ele geçirilmiştir.  Bu olaylarda yakalanarak adli makamlara sevk edilen toplam 135 şüpheli şahıstan 97'si gözaltına alınmış, 8'i tutuklanmış, 12'si adli kontrol şartıyla 75'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Ayrıca 4 şahsa da idari işlem uygulanmıştır.

Silahsız Olaylar Asayiş Suçları Kapsamında: İlimiz genelinde gerçekleşen hırsızlık olaylarında 26 olay aydınlatılmış, bu olaylarda yakalanan 37 şüpheli şahıstan 21'i kolluktan işlemleri sonrası serbest bırakılmış, diğer 16 şahıs gözaltına alınarak sevk edildikleri adli makamlarca 3'ü tutuklanmış, 12'si adli kontrol şartıyla 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere adli makamlarca serbest bırakılmıştır.

Bu olaylarda; 1 adet matkap, 17.400 TL değerindeki 2 adet yüzük, 1 adet çeyrek altın, 1 adet tam altın, 2 gr külçe altın, 1 adet plazma tv,  2 adet küçükbaş hayvan, 1 adet kanatlı hayvan (Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet kapsamında), 5 adet cep telefonu, 40.000 TL değerindeki şehir içi şebeke suyu borusu ele geçirilmiştir.

Umuma açık iş yerlerine yapılan denetimlerde 1 adet oyun makinesi ele geçirilmiştir. Bu kapsamda; 5 işyerine toplam 47.214 TL idari para cezası, bir şahsa ise 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa muhalefetten (Madde 21. Hayvanlara Çarpma ve Yardım Etmeden Ayrılma) 6.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.

İlimizde meydana gelen bu başlık altındaki asayiş suçları kapsamında yakalanan 532 şüpheli şahıstan 503'ü kolluktan işlemleri sonrası serbest bırakılmış; gözaltına alınan 28 şahıstan Adli makamlara sevk edilen 9'u tutuklanmış, 17'si adli kontrol şartıyla, 2'i ise tutuksuz yargılanmak üzere adli makamlarca serbest bırakılmıştır. Ayrıca 1 şahsa da idari işlem uygulanmıştır.

 ➤ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında: İlimiz genelinde 7 kaçakçılık ve 9 mali olmak üzere toplam 16 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 6 şüpheli şahıs kollukta işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakılmış, 11 şüpheli şahıs ise sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır. Ayrıca olaylarda 3 adet dedektör, 14 adet muhtelif kaçak kazı malzemesi, 107.200 boş makaron, 11,000 dolu makaron, 10 kg kaçak tütün, 1 adet sigara dolum makinesi ve 210 adet emtia ele geçirilmiştir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında: İlimiz genelinde meydana gelen 85 olayda toplam 89 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen 39 şüpheli şahıstan 7'si tutuklanmış, 3'ü adli kontrol şartıyla, 29'u ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Olaylarda 19 gram kokain, 60 kg 097 gram esrar, 96 gram metamfetamin, 68 adet sentetik hap ele geçirilmiştir.

Terörle Mücadele Suçları Kapsamında: İlimiz genelinde 739 adet operasyonel faaliyet ifa edilmiş olup yapılan operasyonlar neticesinde; PKK/KCK bölücü terör örgütü kapsamında 8, DEAŞ Terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında 1, FETÖ/PDY Terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında 4 olmak üzere toplam 13 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır.

Bu olaylarda toplam 6 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, 7 şahıs ise mevcutlu olarak sevk edildikleri adli makamlarca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Ayrıca yapılan operasyonlar neticesinde; 15 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiş, 1 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 3 kg amonyum nitrat, 38 adet tüp, 25 adet pil, 3 adet akü, 25 metre elektrik kablosu ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Trafik Suçları Kapsamında: İlimiz genelinde 24.784 araç kontrol edilmiş, 1.778 sürücü ve 4.985 aracın tescil plakasına olmak üzere toplam 6.763 adet cezai işlem uygulanmış, 394 araç trafikten men edilmiş, 31 sürücünün ehliyetine el konulmuştur.

İlimiz genelinde 46 maddi hasarlı, 95 yaralamalı, 2 ölümlü olmak üzere toplam 143 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 214 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. Okul servislerinin denetimine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 397 servis aracı denetlenmiş, 24 araca cezai işlem uygulanmıştır. Ticari taksilerin denetimine yönelik çalışmalar kapsamında ise 679 ticari taksi denetlenmiş ve 146 araca cezai işlem uygulanmıştır.

Göçmen kaçakçılığı suçlarıyla mücadele kapsamında: İlimizde 2 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda 5 düzensiz göçmen yakalanarak gerekli idari işlemler yapılmıştır.

 ➤ Okullar Bölgesi ve Umuma Açık Yerler Kapsamında: İlimiz genelinde toplam 331 okulda, 79 sabit ekip ve 316 güvenlik koordinasyon ile 3 sabit okul görevlisi görev yapmakta olup okul giriş-çıkış saatlerindeki trafik yoğunluğunu en aza indirmek ve trafiği düzenlemek için 17 trafik ekibi ve 49 trafik personeli görevlendirilmiştir.

Ayrıca 86 internet/cafe oyun salonu, 92 kafe/kahvehane, 1 içkili yer, 86 iddia/ganyan bayii büfe ve 61 park, bahçe olmak üzere toplam 326 alan denetlenmiş, 3 işletmeye idari işlem yapılmıştır.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kapsamında: İlimiz genelinde 5 yürüyüş, 3 Açık Hava Toplantısı, 2 Anma Toplantısı, 14 basın açıklaması, 1 Konferans, 3 Seçim Mitingi, 38 Seçim İrtibat Bürosu Açılışı, 13 Siyasi Ziyaret ve 2 Şehit Cenazesi töreni olmak üzere toplam 81 etkinlik gerçekleşmiştir.

Kıymetli Bingöllüler; İlimiz geneline ait iki aylık verileri sizlerle paylaştık. Bundan böyle her ay bu verileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Amacımız; sizlerin destekleri ile Bingöl'ümüzü daha güvenli ve huzurlu bir kent yapmaktır. Desteklerinizle daha iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz. ‘ÖNCE İNSAN' diyerek denetim ve çalışmalarını kararlılık ve özveri ile sürdüren çalışma arkadaşlarıma ve koşulsuz desteğiniz için siz Bingöllü hemşehrilerime Bingöl Valisi olarak şahsım ve Valiliğim adına şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın