KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'

'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.

Vali Usta:
09 MAYIS 2025 CUMA 17:21
5
2079
1
AA aa

Bingöl'de ‘Orman Benim' faaliyeti kapsamında çevre temizliği yapıldı. Bingöl'ün Yenimahalle Çamlık mevkiinde Vali Ahmet Hamdi Usta'nın da katılımıyla gerçekleşen çevre temizliğine kurum amirlerinin yanı sıra ilk, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri de eşlik etti. Faaliyetin amacının orman yangınları önlemek olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Usta, yangınlar ve çevre temizliği konusunda bilinçli bir toplum oluşturmak istediklerini söyledi.

Vali Usta, "Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ülke çapında gerçekleştirdiği ‘Orman Benim' faaliyeti kapsamında çocuklarımız ve gençlerimizle beraber Bingöl'deki Çamlık mevkiindeyiz. Biliyorsunuz yaz döneminin gelmesiyle beraber ormanlarımızdaki en büyük tehditlerden bir tanesi orman yangınları. Bununla ilgili bilinçli bir toplum oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla bugün buradayız. Bingöl Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kendi bölgesi içerisinde en ormanlık alanlardan bir tanesi. Yüzde 38'i ormanlık alanla kaplı. Tabii ki ormanları korumak, geliştirmek, yangınla ilgili bilinçlendirmek sadece orman teşkilatının yapacağı bir görev değil, bu tabiatta yaşayan herkesin görevi var. Biz de bunu hatırlatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir. Bu emaneti bizlerin layık bir şekilde koruyarak güzel bir şekilde gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza devretmek gibi sorumluluğumuz var" dedi.

Etkinliğe katılan Gönüllü Gençlik lideri Rabia Durak, "Orman Benim faaliyeti kapsamında merkezdeki bir ormanlık alana geldik. Burada orman yangınlarını önlemek için çevre temizliği düzenledik. Aynı zamanda Valimizin katıldığı, STK'ların, öğrencilerin ve gençlik merkezinin katıldığı bir organizasyon. Buradaki amacımız, yaz aylarında çıkması muhtemel yangınları önlemek. Vatandaşlarımızdan ricamız, piknik yaptıkları zaman çöpleri toplamaları. Lütfen doğayı kirletmeyelim" şeklinde konuştu.

 

Haber: İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114461)
12 Mayıs 2025 Pazartesi 08:57
Sayın valim-çevre temizliği sadece yeni mah.çamlık alanı değil bingölün her tarafını kapsamalı ve 7/24 her daim ve kamu binaları örnek olmalı...
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın