KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Vali: su hayattır, yol medeniyettir

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan İlçesi’ne bağlı köyleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali: su hayattır, yol medeniyettir
15 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 08:26
0
4131
0
AA aa

Köylerde temaslarını tamamlayan Vali Taşyapan, daha sonra yapımı biten Eşmetaş köy yolunu hizmete açtı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Taşyapan: “Geçenlerde Asmakaya yolunu incelemeye geldiğimizde köylerimize de uğrayarak geldik. En son Elmasırtı köyünde oturmuştuk. Daha sonra Eşmetaş Köyü Muhtarımız da ‘Bizim köye de gelebilirsiniz' dediğinde biz o zaman, yol yapılıyordu yol yapılsın öyle gelelim dedik. Sağolsun o da hafta içerisinde bizleri davet etti. Biz de yol yapımı bitti mi diye sorduk. Bitti dedi. O zaman gelelim dedik. Çok büyük bir yolumuz değil. 700 metrelik bir yolumuz ama köyün içi önemli bir yerdir. Yol da güzel yapılmış, yol yapımından dolayı Kaymakam Bey başta olmak üzere, il özel idaresi genel sekreterimize, kaymakamlık çalışanlarına ve il özel idaresi çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

“SU HAYATTIR, YOL MEDENİYETTİR”

Köyün içme suyu şebekesinin yarın ihale edileceğini ifade eden Vali Taşyapan: “Şuan köyde bir sıkıntı olmasa gerek. Yeni yapılan çeşmemizi de gördük. O da güzel yapılmış, suyu da güzel. Köylülerimizin çalışmaları ve muhtarımızın gayretleri ile yapılmış. Su hayattır, yol medeniyettir. Bunların gittiği yere medeniyet götürür. Yol her zaman insanın yaşadığı yerde lazımdır. Dolayısıyla ne kadar iyi, ne kadar standartlarını yüksek yapabilirsek o kadar da kalıcı olur. Köyün kanalizasyonu da geçen sene yapıldı. Güle güle kullansınlar. Köyde bir eksik kalmamış, bundan sonrası da köylümüze düşüyor. Çalışacaklar üretecekler. Öğrendiğimize göre buranın geçimi daha çok hayvancılık üzerine, kazanmaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

“Bingöl toprağı verimli olduğu için ağaç yetiştirilebilecek topraklardır” diyen Vali Taşyapan, şunları kaydetti: “Yol kenarı ağaçlandırılması yapılabilir, önemli olan onları korumaktır. Belli süre, belli bir büyüklüğe gelene kadar ağaçlar, onları hayvanlardan korumak zarar verilmeden korunabilirse böyle bir çalışma yapmakta fayda vardır. Ama korumasız olarak diktiğimiz zaman, bu sene dikiyoruz öteki sene orada hiçbir tane fidan kalmıyor. Üzerinde ağır bir kış geçiyor ve hayvanlar zarar verince ortada kalmıyor. Güzel ağaçlar seçmek lazım, akasya gibi girişte güzel görünmesi için. Bu konuda Orman işletme destek verebilir. Köyün genel aydınlatması, sokak aydınlatması içerisinde yolda da aydınlatma yapılabilir. Proje aşamasında olunca bunlar da projeye konulabilir.”

Köylerde yapılan incelemelere Vali İbrahim Taşyapan'a İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay İbrahim Erdem, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın