KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Vali köşger: bu yıl daha verimli geçmeli

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2016 yılı 1.Olağan toplantısı Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Köşger, 2016 yılının daha verimli geçmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve çalışmaların yapılması tavsiyesinde bulundu.

Vali köşger: bu yıl daha verimli geçmeli
13 OCAK 2016 ÇARŞAMBA 03:06
0
1610
0
AA aa

 Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Köşger, istihdam ve merkezi eğitim alanında 2015 yılında alınan kararların gerçekleşme durumuyla bundan sonraki çalışmalar hakkında planlama yapmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Vali Köşger, 2016 yılının daha verimli geçmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve çalışmaların yapılması tavsiyesinde bulundu.

2015 YILINDA 5 BİN 50 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, Toplum Yararına Çalıştırma Programları kapsamında 2015 yılında toplam 5 Bin 50 kişilik program gerçekleştirildiğini söyledi. Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 100 kişilik programın 08 Ocak 2016 tarihinde sona erdiğini belirten Güler, “diğer programlarından 2 Bin kişilik kısım 15 Haziran 2016, 2 Bin 50 kişilik kısım ise 29 Nisan 2016 tarihinde bitecek. İl Müdürlüğümüzce toplam 2 Bin 841 kişi işe yerleştirilmiştir. 691 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmıştır. 10 Bin 931 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Bin 127 iş yeri ziyaret edilmiştir. Mesleki Eğitim Kursları kapsamında 19 program düzenlenerek 893 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 216 program düzenlenerek 332 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır. Özel Politika Kursları kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Adaklı ve Karlıova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri işbirliğinde toplam 150 kişilik çoban/sürü Yönetim Elemanı mesleğinde kurs düzenlenmiştir. Girişimcilik Programları kapsamında Bingöl ESOB ile işbirliği yapılarak 4 program düzenlenerek 100 kişiye girişimcilik eğitimi verilmiştir. Engelli kursları kapsamında Altı Nokta Körler Derneği işbirliğinde Web Tasarım mesleğinde 12 görme engelliye yönelik eğitim projesi tamamlanmıştır. Açık cezaevindeki hükümlülere yönelik 50 kişiye Makineci (dikiş) kursu düzenlenmiştir” dedi.

2016 yılında Bingöl'de istihdamın arttırılması yönünde gerekli öngörülerin değerlendirildiği toplantıya Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mesut İlhan, İl Ticaret Müdürü Abdulvahap Tanık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, TSO Başkanı Erkan Çalbay, ESOB Başkanı Ali Bayram, Bingöl Üniversitesi Öğrt.Üyesi Doç.Dr.Mehmet Ayçiçek, Yol-İş Sendikası Temsilcisi Selahattin Alban, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Bahattin Tuz ve FKA Uzmanı İsa Telimen katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın