KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Vali Kadir Ekinci'nin 'Miraç Kandili' Mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajda: 'Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz Mübarek gecelerden birisi olan ve insanlığın mana ve hikmet yolculuğunu özetleyen Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.'

Vali Kadir Ekinci`nin `Miraç Kandili` Mesajı
25 ŞUBAT 2022 CUMA 16:50
5
1313
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Miraç, iyiliğe doğru yapılan kutlu bir yolculuk, bilgelik çabasında alınan mesafedir” diyen Vali Ekinci, şu sözlere yer verdi:

“Manevi duygularımızı canlandıran ve hayat tarzımızı sorgulama süreçlerine vesile olan gün ve geceler; bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi hakikat doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatı sunar.

Bu fırsatları ganimet bilerek, günahlarımızdan temizlenmek üzere Rabbimize tövbe etmeli, rızasına uygun yaşayabilmek için O'ndan yardım istemeliyiz. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan dua ve tövbe, kendimizi bilmenin, bir başka deyişle bize 'şah damarımızdan daha yakın olan' Yüce Yaratıcı'nın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir.

Miraç yolculuğumuzu bir bakış imkanına dönüştürerek ümmetin ve tüm insanlığın huzur ve saadeti üzerine düşünmeliyiz.

Günümüzde insanlık büyük dramlar ve trajik süreçler yaşıyor. İyiye, güzele ve faydalı olana dair çürüme ve savrulma örnekleri izliyoruz. Temel insani değerleri terk ettiğimiz, aşkınlığın derinliğinden geçici ve sığ hedeflere yöneldiğimiz bu ortamda kişiliğimizi ve kalbimizi onaracak geceleri tefekkür ve dualarla değerlendirmeliyiz.

Miracı, Allah'ın birliğine ve kudretine yapılan şahitlik olarak idrak etmeli; sonsuz merhamete talip olma amacıyla her birey kendi miracını yaşamalıdır.

‘Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var' ayetini yeniden düşünerek bu gecelerde merhametin kapısını yeniden ve ısrarla, aşk ve vecd içinde, dua ve niyazla çalalım.

Çünkü dua müminin miracıdır. Daha güzel bir dünya, daha erdemli bir hayat ve kardeşlik ikliminin hakim olduğu bir yaşam için dua etmekle yükümlüyüz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bingöllü hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın