KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Vali bu kez kuzeye yöneldi

İlçe ziyaretlerini sürdüren Vali Balkanlıoğlu, bu kez kuzey ilçelerine gitti. Adaklı ve Kiğı'da incelemelerde bulunan Balkanlıoğlu, bin 500 kişinin istihdam edildiği Kiğı HES Barajı'nda da incelemelerde bulundu.

Vali bu kez kuzeye yöneldi
25 OCAK 2008 CUMA 10:28
0
1317
0
AA aa
Buralarda yaptığı inceleme ve toplantılarla ilçelerin sorunlarını dinleyen Balkanlıoğlu, beraberindeki yatırımcı kurum amirlerine de sorunları not almalarını istedi. Balkanlıoğlu, Bingöl'ün en büyük yatırımı olan Kiğı HES Barajı'nda da incelemelerde bulundu.
Adaklı'da bina ihtiyaçları öne çıktı
Beraberindeki heyetle ilk olarak Adaklı'ya giden Vali Balkanlıoğlu, ilçe kaymakamı Muhammet Önder'den çalışmaları hakkında brifing aldı.
Verdiği brifingde ilçenin sorunlarını aktaran Kaymakam Önder, ilçede eğitim ve sağlık alanlarında bina ihtiyacının bulunduğunu belirtti.
Görüşmelerin ardından Kaymakamlık binasında muhtarlarla bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, muhtarların sorunlarını tek tek dinledi. 
Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında 2007 yılında yapılan çalışmalardan eksik kalan ve 2008 yılında yapılması planlanan çalışmaların yıl içerisinde sonuca ulaştırılacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, muhtarların diğer sorunlarına da çözüm bulunması için yatırımcı daire müdürlerine not aldırdı.
Adaklı ilçesinde esnafları da ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, ilçe belediyesine giderek Başkan Sacit Almalı'dan belediye çalışmaları konusunda bilgi aldı. Vali Balkanlıoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaretinin ardından Kiğı ilçesine gitti.
Kiğı'da incelemelerde bulundu
Kiğı Kaymakamlığı'nda Kaymakam Ekrem Çiçek'ten ilçe hakkında genel bilgileri alan Vali Balkanlıoğlu, belediye başkanlığını da ziyaret ederek Başkan Coşkun Güven'den İlçede yapılan belediye çalışmaları hakkında bilgi edindi, ardından da ilçe öğretmen evinde muhtarlarla yapılan toplantıya katıldı.
Toplantıda KÖYDES çalışmaları ile ilgili konular hakkında bilgi aktaran muhtarlar, özellikle elektrik kesintileri ve yol sorunları üzerinde durdular.
Vali Balkanlıoğlu, “İlçe Kaymakamı Ercan Çiçek, ilçeyle ilgili detaylı konuları aktardı. Siz değerli muhtarlar tarafından aktarılan sorunlarda yatırımcı daire müdürleri tarafından not edilmiştir. Bu sorunlarla ilgili çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.
Vali Balkanlıoğlu, ilçe emniyet müdürlüğü ile jandarma komutanlığını ziyaret ettikten sonra Kiğı HES barajına giderek yetkililerden bilgi aldı.
Barajın 2010'da tamamlanması planlanıyor
Bingöl'ün en büyük yatırımı olan Kiğı Hidroelektrik Santralında (HES) baraj çalışmalarını inceleyen Vali Balkanlıoğlu, baraj yetkililerinden Proje Müdürü Kazım Bayrak'tan bilgi aldı.
Aşırı soğuklara rağmen baraj inşaatında çalışmaların tam hızıyla devam ettiğini ifade eden Bayrak” Baraj hizmete girdikten sonra yılda 140 MW yıllık üretim ile 450 milyon kilovat/saat elektrik enerjisi üretecek. Barajın, 2010 yılında bitmesi planlanıyor” dedi.
İhalesi 1998 yılında yapılan ve Özaltın firması tarafından 1999 yılında çalışmaları başlatılan barajda, suyun derivasyon tünelleri tamamlanarak kil çekirdekli kaya dolgu tipi gövde çalışmalarına başlandı.170 metre yüksekliğindeki barajın gölalanı ise 8,5 km.ye ulaşacak, Kiğı HES baraj inşaatında yaklaşık Bin 500 kişi çalışıyor.
 

 

 

 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın