KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

Vali: Basın, halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dilidir

Vali Ekinci; Basın, ülkemizin ve yerel sorunlarımızın çözümü noktasında halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olarak zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinci içinde yaptığı haberlerle şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna katkı sunar.

Vali: Basın, halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dilidir
23 TEMMUZ 2019 SALI 20:43
0
1586
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, '24 Temmuz Basın Bayramı' nedeniyle bir açıklama yaptı.

Vali Ekinci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Doğru bilgi ve tarafsız habercilik ilkeleri ile halk adına hareket eden basın, hem güçlü bir gelişmişlik ölçütü hem de etkin bir denetim aracıdır. Meslek etik kurallarını asla unutmayan, inanç ve kültür öğelerini gözeten ve bu çerçevede vatandaşın doğru ve hızlı haber alma hakkının kullanılmasını temin eden basın bu anlamda önemli bir organdır.

Basın, kişi hak ve hürriyetlerinin korunması, toplum ve devlet ilişkilerinin sağlıklı yürümesi, ‘vatandaş odaklı' politikalarda kurum ve kuruluşların işlerlik kazanması, değerlere saygı, doğruluk, tarafsızlık gibi konularda ciddi bir fonksiyona sahiptir.  Nitelikli ve özgür medya, ifade özgürlüğünün temini, kamuoyu oluşturulması ve kamuoyu taleplerinin doğru yansıtılması gibi konularda da hayati rol oynar. Dolayısıyla basın, gelişme, toplumsallaşma, kalıcı ve kuşatıcı değerler sahibi olma noktasında önemli bir işleve sahiptir.

Ülkemizin ve yerel sorunlarımızın çözümü noktasında halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olarak zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinci içinde yaptığı haberlerle şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna katkı sunan, gözettiği milli ve manevi değerler çerçevesinde toplumu en hızlı ve gerçekçi şekilde bilgilendiren, yanlış enformasyondan ahlaki bir tutumla uzak duran ve mesleki itibarı her türlü kaygının üstünde tutan basın çalışanlarımızın çabaları her türlü takdirin üzerindedir.

Basınımız, devletin bölünmez bütünlüğü ile milletin birlik ve beraberliğini sağlama adına geçmişte olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasında da çok önemli bir rol üstlenmiş, değerlerimizin ve yarınlarımızın korunması adına en büyük güvencelerden biri olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bu duygularla; basın dünyasında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümünde, ebediyete uğurladığımız tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Bingöl'de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyor,  sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın