KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Vali avuç karlıova'daki okulları inceledi

Kırsal kesimlerde okula gidemeyen çocukların eğitime kazandırılması açısından öğretmenlere büyük görev düştüğünü hatırlatan Vali Avuç, herkesin, üzerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmekle yükümlü olduğunu vurguladı.

Vali avuç karlıova`daki okulları inceledi
14 EYLÜL 2007 CUMA 06:45
0
1350
0
AA aa
Vali Vehbi Avuç, Bingöl'ün Karlıova İlçesinde yeni yapılan ve onarımı devam eden okullarda eğitim öğretim yılı öncesi incelemelerde bulundu.
2007–2008 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi Karlıova ilçesinde inşaatı devam eden Kargapazarı, Toklular ve Serpmekaya Köyü İlköğretim Okullarında incelemelerde bulunan Vali Vehbi Avuç, eğitim-öğretim haftasının başladığı gün, bu çalışmaların tamamlandığını görmek istediğini görevlilere illeti.
Ayrıca yeni yapılan ve eğitime hazır hale getirilen Taşlıçay Köyü İlköğretim Okulu'nda da incelemelerde bulunan Vali Avuç, yaptığı gözlemlerde bir takım eksikliklerin olduğunu tespit etti. Vali Avuç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'ya eksikliklerin biran önce giderilmesi yönünde talimat verdi.
İncelemeler sırasında okul idarecileri ve öğretmenleriyle de görüşen Vali Avuç, sorunları dinledi.
Özelikle kırsal kesimlerde okula gidemeyen çocukların eğitime kazandırılması açısından öğretmenlere büyük görev düştüğünü hatırlatan Vali Avuç, herkesin, üzerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmekle yükümlü olduğunu vurguladı.
Yapımı devam eden köy yollarında da incelemelerde bulunan ve bölge halkının daha fazla mağdur olmaması açısından çalışmaların kısa sürede tamamlanması için müteahhit firma yetkililerine talimat veren Vali Avuç, ilçe kaymakamından da işlerin takipçisi olmasını istedi.
Yapılan incelemelerin ardından köylülerle bir araya gelerek onarlın sorunlarını dinleyen Vali Avuç, okula gitmeyen kız çocuklarının olup olmadığı konusunda bilgi aldı.
Vali Avuç;” Bingöl'ün eğitim açısından daha verimli bir il olması için herkes çocuğunu okula göndermek zorundadır. Devletimiz okula gidemeyen çocukların eğitime kazandırılması açısından her türlü imkânı seferber etmiştir” dedi.




BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın