KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2025 Perşembe
°C

'Uygulanamayan her yasa, failleri cesaretlendiriyor'

Ankara'da, boşanma aşamasındaki eşi tarafından canice öldürülen Bingöllü Saliha Ozan'ın ardından basın açıklaması yapan Bingöl Kadın Platformu; 'Kadına yönelik şiddetle mücadelede uygulanamayan her yasa, failleri cesaretlendiriyor. İyi bilinsin ki, tek bir kadının dahi şiddet görmesine, katledilmesine tahammülümüz kalmamıştır.'

07 AĞUSTOS 2025 PERŞEMBE 19:04
4
841
1
AA aa

Ankara'da boşanma aşamasındaki eşi Salih Akkaş tarafından defalarca bıçaklanarak katledilen Bingöllü Saliha Ozan Akkaş (40) hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Cenazesi Adli Tıp Kurumuna götürülen Saliha Akkaş, memleketi Bingöl'de defnedildi. Taziyesi, merkez Selahattin Eyyubi Camii'nde kuruldu.

Yaşanan cinayetin ardından Bingöl merkez PTT Kavşağı'nda toplanan Bingöl Kadın Platformu, Saliha'nın ölümünün, erkek şiddetinin ve bu şiddeti önleyemeyen, görmezden gelen politikaların açık bir sonucu olduğunu haykırdı.

“TAHAMMÜLÜMÜZ KALMAMIŞTIR”

Bingöl Kadın Platformu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Meclis çalışanı Saliha Ozan'ın yaşam mücadelesini dün sabah itibariyle kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş olduk.

Saliha defalarca tehdit edildiğini yargı mercilerine bildirmiş ve bu nedenle hakkında koruma kararı çıkarılmış olmasına rağmen korunamadı. Fail, elini kolunu sallayarak Saliha'yı katletti.

Kadına yönelik şiddet her geçen gün bir hayatı daha aramızdan alıyor. Temmuz ayı şiddet çetelesine göre 28 kadın ve 3 çocuk katledilirken, 25 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Saliha'nın ölümü, erkek şiddetinin ve bu şiddeti önleyemeyen, görmezden gelen politikaların açık bir sonucudur. Bu ülkede kadınlar korunmuyor, yaşam hakları sistematik olarak yok sayılıyor.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede uygulanamayan her yasa, failleri cesaretlendiriyor.

Saliha Ozan'ın ailesine, yakınlarına ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Bu cinayetin sorumlularının yargı önünde en ağır şekilde hesap vermesi ve kadınların yaşam hakkının güvence altına alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

İyi bilinsin ki, tek bir kadının dahi şiddet görmesine, katledilmesine tahammülümüz kalmamıştır.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115526)
08 Ağustos 2025 Cuma 00:15
Kadınların kendi sorunlarını cözümü için verdiği mücadele çok kıymetlidir. Hele bunun Bingöl'de olması daha kıymetlidir.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
29.10.2025
16:47
Bingöl`de fırtına çatıları uçurdu
Bingöl'de fırtına çatıları uçurdu
Bingöl'de etkili olan fırtına, birçok ev ve ahırın çatısını uçurdu.
29.10.2025
16:23
Bingöl`de Cumhuriyet Bayramı coşkusu! Gösteriler büyüledi!
Bingöl'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu! Gösteriler büyüledi!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bingöl'de coşkuyla kutlandı. Şehir Stadyumundaki gösteriler renkli görüntülere sahne olurken, öğrencilerin ve askeri personellerin performansları büyük alkış topladı
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın