KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Üstyapıya işgal engeli!

Üstyapı çalışmalarında son durumu aktaran firma yetkilisi Güreli, haritalandırma ve kodlama eksikliğinin giderilmesi için teknik ekipleriyle belediyeye yardımcı olduklarını söyledi. Karşılaşılan işgal sorununa da dikkat çeken Güreli, halktan yardımcı olmalarını isterken, İl Özel İdaresi asfalt plentiyle ilgili iddialara da açıklık getirdi.

Üstyapıya işgal engeli!
08 TEMMUZ 2013 PAZARTESİ 08:15
0
3597
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilen üstyapı ihalesini 38.278.604,50 TL+KDV bedel ile (yüzde 33 tenzilatla) kazanan Karyol İnş.-Siba İnş.-Şiras İnş. Ortak girişimi, geçen hafta gerçekleştirilen törenin arından çalışmalarına başladı. Ancak beklenmedik sıkıntılar ardı ardına sıralandı. Çalışmalardaki son durum hakkında Gazete Bingöl Online'ye açıklamada bulunan firma yetkililerinden Siraç Güreli, kamuoyundaki spekülasyonları da değerlendirdi.

İMAR YETERSİZLİĞİ VE İŞGAL ENGELİ VAR

Üstyapı başla töreninin ardından çalışmalara başladıklarını anlatan Güreli, şuanda altyapı çalışmaları devam ettiği için yer tesliminin kısmi yapıldığını, şehrin tümünün yer tesliminin yapılabilmesi için altyapı çalışmalarının tamamlanmış olması gerektiğini söyledi.

Güreli: “Şuanda İnalı Mahallesi'nde kilitli parke taşı, Kültür Mahallesi'nde ise asfalt yapımı için hazırlıklarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Ancak burada bazı sıkıntılar var. Haritalama ve kodlama noktasında Belediyemizde yeterli veri yok. Bu eksiklik nedeniyle firma olarak yeniden haritalandırma ve kodlama yapıyoruz. Bu normalde bizim işimiz değil ama sıkıntıları çözmek için bizler de teknik ekiplerimizle gerekli desteği sunuyoruz. Bu da zaman kaybına yol açıyor. Bir diğer sıkıntı da sokaklardaki işgaller. Şuanda İnalı ve Kültür Mahallesi'nde istediğimiz çalışmayı yapamıyoruz. Çünkü birçok noktada işgaller var. Vatandaşın evini, özellikle bahçesini kaldırmak gerekiyor. Bunlar kalkmadan istenilen çalışmanın yapılması özellikle görsellikte sıkıntı yaratır. Bu konuda raporlarımızı tutup Belediyeye verdik. Çözüm sağlanırsa bizden yana sıkıntı yok, tez elden çalışmalarımızı yürütürüz. Halkımızdan da ricamız, bu konuda hem belediyeye hem de bizlere yardımcı olsunlar.” dedi.

ASFALT PLENTİ İDDİALARINI ELEŞTİRDİ

İl Özel İdaresi'ne ait asfalt plentinin firmalarına verilmesi yönündeki eleştirilerin odağı olmalarının da manidar olduğunu ifade eden Güreli, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Plentin işletmesiyle ilgili açık ihale yapılacağını vurgulayan Güreli: “Bizim kendi plentimiz var. Fakat o plenti getirip Bingöl'de kurmak hemen olmuyor. ÇED ve diğer raporların alınması en az 2-3 ay sürer. Bu da Bingöl adına zaman kaybı demektir. Bizim ekiplerimiz profesyonel olup, bu işi en iyi şekilde yapmaktadır. Tarafımıza iletilen husus üzerine bizler dedik ki, plenti kullanırsak kendi malzememizi getirip kullanırız, aylık kira bedeli neyse onu da İl Özel İdaresi'ne veririz. Bununla birlikte İl Özel İdaresi'nin köy yollarının yapımında kullanacağı malzemeyi de yine biz karşılıksız üretip veririz. Gerekirse çift vardiya çalışırız. Bu sayede her iki kurum ve kuruluş da çalışmalarını aksatmadan yürütmüş olur. Biz plenti sırtımıza yükleyip götürecek değiliz. Zaten şuanda İl Özel idaresi asfalt plentini işletebilecek profesyonel bir ekip yok. Bizim ekiplerimiz bu işin tabiri yerindeyse kurdu. Bizim faydamız olurdu. Ama birileri bu konuda ısrarla kamuoyuna yanlış bilgiler pompalayıp bizleri töhmet altında bırakmaya çalışıyor. Bizim derdimiz, bu halkı en erken zamanda tozdan kurtarmak. Bugün plenti işletmeye başlasak, bayrama kadar çarşı merkezini bitirir, 2013 yılı içerisinde de tüm Bingöl'ün asfalt işini tamamlarız. Şayet ihaleyi kazanamaz ve kendi plentimizi getirip kurmak zorunda kalırsak, 2-3 aylık zaman kaybı olur. Bizim için sorun değil. Raporumuzu tutar, plentin kurulacağı günü bekleriz. Burada sıkıntıyı yaşayan halk olacak” diye konuştu.

DÖRT MAHALLEDE EKİP KURULACAK

Üstyapı çalışmalarının ilk olarak İnalı, Kültür, Karşıyaka ve Saray mahallelerinde yürütüleceği bilgisini de veren Güreli: “Malzeme alacağımız firmalarda numune alıp mukavemet testi için kontrole gönderdik. Ürünü sağlam çıkan firmalardan alım yapıp işimize koyulacağız. Bu süre zarfında haritalandırma ve kodlama işlemlerini tamamlayacağız. Kısa sürede de kilitli parke taşı döşemelerine başlayacağız. Asfalt plenti sorunu da çözülür çözülmez asfaltlamaları da yapacağız. Bizler sorunsuz yer teslimi bekliyoruz. Bir yandan kanalizasyon, bir diğer yandan su şebekesi döşeniyor. Bunların kontrolleri de önemli. Döşenen hatların kontrolleri yapılıp yer teslimi gerçekleştirilirse, bizler tez elden o bölgeyi hizmete hazır hale getiririz” ifadelerini kullandı.

Firmalarının işi bırakıp kaçtığı iddialarını da sert bir dille eleştiren Güreli: “Bizler köklü firmalarız. Bırakıp nereye kaçağız. Bizler işimizin başındayız. Ön çalışmaları tamamlıyoruz ki yapım işine başlayabilelim. Hakkımızdaki iddiaların tamamı gerçek dışıdır. Dileyen gelip firmamızdan bilgi de alabilir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın