KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Üstgeçitler kullanılmıyor!

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce Düzağaç bölgesinde yapılan üstgeçitler kullanılmıyor! Tek sebep ise refüjlere çekilen tel engellerin yıkılarak yaya geçişine olanak sağlanması! Duyarlı vatandaşlar, kuralları ihlal edenlerin olası kazalarda yaşanan ölümler için tepki gösterme hakkının bulunmadığını vurguluyor!

Üstgeçitler kullanılmıyor!
26 EKİM 2013 CUMARTESİ 08:08
0
2332
2
AA aa

Bingöl'de bir üniversite öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrası çalışmalarını hızlandırarak Düzağaç bölgesinde yayaların yoğun kullandığı üç ayrı noktada üstgeçit inşa eden Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, yayaların gelişi güzel geçişlerini önlemek için de refüjlere tel örgülü setler çekti. Fakat örülen setler kısa süre sonra bölgedeki işletmelerin yanı sıra vatandaşlar tarafından da söküldü. Birçok kez onarım yapılarak tel setler kapatılsa da Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bu girişimleri sorunun çözümüne çare olmadı. Üstgeçit bulunan bölgelerde yayaların üstgeçit yerine çoğunlukla tel örgülerin söküldüğü bölmeleri kullanması sürücülerin tedirginliğini artırırken, duyarlı vatandaşların da tepkisi giderek büyüyor.

“YA KURALA UYULACAK, YA DA TEPKİ GÖSTERİLMEYECEK!”

Kredi Yurtlar Kurumu, Köy Hizmetleri ve Kaleönü Mahallesi'nde inşa edilen üstgeçitlerin kullanılmadığını, tel örgülerin söküldüğü bölgelerin yayalar tarafından kullanıldığına dikkat çeken ve isminin açıklanmasını istemeyen duyarlı bir vatandaş, hizmet sunulmadığı için tepki gösterenlerin sunulan hizmetten de faydalanmadığını vurguladı.

Üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği kaza sonrası oluşan kamuoyunda toplumun tüm kesimlerinin üstgeçit talebini aktardığına dikkat çeken vatandaş: “O günkü tabloda toplum olarak haklıydık. Akabinde üstgeçitler yapılıp tel örgüler çekilerek yayaların üstgeçidi kullanması mecbur hale getirilse de ya çevredeki işletmeler, ya da üstgeçidi kullanma aciziyeti bulunanlar tel örgüleri parçalayıp tekrar refüjlerden geçiş sağlamaya başladılar. Bunu görenler de aynı davranışı sergilediler ve ne yazık ki üstgeçitler amacından uzaklaşıp görüntü olarak kaldı. Bir taraftan hizmet istiyoruz, diğer taraftan getirilen hizmetten istifade etmiyoruz. Bu bir çelişkidir. Madem böyle yapıyoruz, o zaman trafik kazalarında yaşanacak ölümlerden dolayı da birilerini suçlamayacağız! Bunu yapmamak için de kurallara uymaya özen göstereceğiz.” dedi.

Özellikle toplu taşıma araçlarının üstgeçit bölgelerinde yolcu indirmesi gerektiğinin altını çizen vatandaş, zaman zaman refüjlerden geçiş sağlamak isteyen yayaların toplu taşıma araçlarının önünden yola çıktığını, bunun da sürücüler için büyük tehlike arz ettiğine dikkat çekti.

Bingöl Belediyesi tarafından özürlü ve yaşlıların kullanımı için yapılacağı belirtilen üstgeçit asansörlerinin yapılmamasının da bir bahane olarak öne çıktığına dikkat çeken vatandaş, belediyenin kısa sürede asansörleri yapmasını, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de üstgeçitlerin üst ve alt kısımlarına daha sağlam ve kırılması zor demir korkuluklar yapılarak üstgeçit kullanımının zorunlu hale getirilmesini istedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aktekin.r (@Misafir_16259)
26 Ekim 2013 Cumartesi 23:33
Bizim insanlarimiz insan ölmeden önlem almak aklina gelmiyor illahim bir isin olabilmesi icin
insan ölmesi lazimmiski hizmet gelsin.1Yil önce bütün bagirismalarima ragmen ve yazmadigim ay kalmadi.Sonuc iki insanin canina mal olduktan sonra tedbir ve üst gecit yapildi.Bizim insanlarimizda
lütfen kurallara saygili olunki pesinizden biraktiginiz aileniz göz yaslarina bogulmasin.Sadece kendinizi degil arkanizdakileri düsünerek hareket edin.Saygilarimla
sergen ay (@Misafir_16257)
26 Ekim 2013 Cumartesi 23:06
yıllardır hizmet yok diyen insanımız şimdiki hizmete bide yanasmıyo hani bir söz vardır alısmıs kudurmustan beterdir bırakın yapmaya devam etsinler agladıkları zman belediyenin 1 cift sözü olucaktır ben hizmet ettim sen faydalanmadın ...
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın