KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Ünlü tenor neden kaçtı

Nükhet Duru'yla Zagrep'te bir konser veren Goran Karan, Alessandro Safina ile gerginlik yaşadı.

Ünlü tenor neden kaçtı
20 KASIM 2007 SALI 09:47
0
1502
0
AA aa
Geçtiğimiz günlerde Nükhet Duru'yla Zagrep'te bir konser veren Goran Karan, konserin konuk sanatçısı Alessandro Safina ile gerginlik yaşadı. Dünyaca ünlü tenor Safina, bu gerginlik üzerine konsere çıkmaktan vazgeçip ilk uçakla ülkesine döndü.
Talepler Goran'ı kızdırdı
Eurovision'a katıldığı "Stay With Me" şarkısıyla adını duyuran Goran Karan, "Goran Karan ve Konukları" projesine Nükhet Duru ile birlikte Pavarotti'nin tahtına aday gösterilen ünlü tenor Alessandro Safina'yı da davet etti. Fakat Safina'nın Business Class'ta yolculuk yapma, Zagrep'in ünlü oteli Regene'de kalma ve alandan limuzinle alınma talepleri Karan'ı sinirlendirdi.


 

Provayı yarıda kesti
Taleplerin hiçbiri yerine getirilmedi. Economy Class'ta uçan, Mercedes'le alınan ve International Oteli'nde kalan Safina, bu yüzden hayli gergindi. Karan'ın havaalanında kendisini karşılamayışı, provalarda soğuk davranması ve düet parçasının provası sırasında ukalaca ultimatomlar vermesi, bardağı taşırdı. Zaten gergin olan Safina, bu tavır karşısında provayı yarıda kesti.
Sebep kıskançlık mı
Konsere çıkmaktan vazgeçen Alessandro Safina, eşyalarını otelden aldırıp ilk uçakla ülkesine döndü. Bu gelişmenin ardından kulislerde "kıskançlık" söylentileri dolaşmaya başladı. Goran Karan'ın, kendisi gibi tenor olan Safina'yı Pavarotti'nin ölümünün ardından yıldızı daha da parladığı için kıskandığı ve o yüzden böyle davrandığı konuşuluyor.
Provada gerilim
Provalar sırasında gerginlik yaşadığı Alessandro Safina'nın konsere çıkmayıp ülkesine dönmesini, Goran Karan şöyle değerlendirdi: "Ben konserin çok iyi olması için elimden geleni yaptım. Buna rağmen Safina'nın niye böyle davrandığını anlamıyorum."
Goran Karan'la konser veren Nükhet Duru, "Safina tuhaf bir şekilde karşılandı, doğru. Bir misafire böyle davranılmaz. Ama kendisi de bırakıp gitmemeliydi" dedi.
                            
İki dünyaca ünlü tenor neden gerginlik yaşadı
Antalya'nın yurtdışına tanıtımı için bestelenen şarkıya Nükhet Duru'yla düet yapan ve Hırvatistan'ın Zagrep kentine Duru'yla birlikte ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina'yı da davet eden ünlü tenor Goran Karan, Safina'yla bir gerginlik yaşadı. Gerginliğin ardından Safina ülkesine ilk uçakla geri döndü. İşte Hırvat basının ve dünya basınının öğrenemediği bu konserin perde arkası...
Nükhet Duru, geçtiğimiz günlerde, bir yıldır üzerinde çalışılan ve Serhat Hacıpaşalıoğlu tarafından proje haline getirilen, Antalya'nın yurtdışında tanıtımı için Selahattin Erhan'ın bestelediği şarkıya dünyaca ünlü tenor Goran Karan'la düet yapmak üzere Hırvatistan'a gitti. Zagreb'te Lisinski Tiyatrosu'nda konuk sanatçı olarak kendi şarkılarını da seslendiren Duru, Hırvatlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlanarak konserin gözdesi oldu. Konsere katılacak olan diğer konuk sanatçı, Luciano Pavarotti'nin ölümünün ardından dünyada onun yerini dolduracağı haberleriyle gündem yaratan ve Sezen Aksu ile düet yapan, geçtiğimiz yaz Açıkhava Tiyatrosu'nda Ferhat Göçer'le birlikte konser veren İtalyan tenor Alessandro Safina idi. Ancak Safina konsere çıkmadan önce Goran Karan'la yaşadığı gerginliğin ardından provayı yarıda keserek, konsere çıkmayıp ülkesine ilk uçakla geri döndü. İşte Hırvat basının ve dünya basınının öğrenemediği bu konserin perde arkası ve bir tek Kelebek'in öğrendiği gerçekler...
SEBEP KISKANÇLIK MI
Goran Karan ülkesini Eurovision'da "Stay With Me" şarkısıyla temsil etmesinin ardından dünyada tanınan ve sevilen bir tenor olma yolunda ilerlerken, "Goran Karan ve Konukları" projesine Nükhet Duru ile birlikte, İtalyanların yakışıklı gözdesi ve Pavarotti'nin tahtına aday olarak gösterilen dünyaca ünlü Alessandro Safina'yı da davet etmişti. Fakat Safina'nın, uçakta Business Class'la gelmek, Zagrep'in ünlü Oteli Regene'de kalmak ve özel bir arabayla alınma isteği Karan'ı nedense germişti. Bu isteklerin hiçbirini göremeyen ayrıca, Economy Class'ta yolculuk yapan ve normal bir otelde yer ayrılan sanatçı, ayağının tozuyla geldiği Zagrep'de zaten gergindi. Gelişinde kendisini davet eden Goran Karan'ın kendisini karşılamayışı, provalara Lisinski Tiyatrosu'na giden Safina'yı elini sıkarak soğuk bir şekilde karşılaması ve birlikte okuyacakları düet parçanın provası sırasında ünlü İtalyan tenora ukalaca ultimatomlar vermesi bardağı taşıran son damla oldu.
Provayı bırakarak hemen eşyalarını otelden aldırıp ülkesine ilk uçakla geri dönen Safina, konsere çıkmadı. Kulisten gelen yorumlar Safina'nın isteklerine karşılık Karan'ın ayıp ettiği ve kendisi gibi tenor olan misafirine Pavarotti'nin ölümünün ardından yıldızı parladığı için böyle kıskançlıkla yaklaşmasının doğru olmadığı yönündeydi. Safina'nın da konseri yarım bırakarak geldiği gibi 2 saat içinde gitmesinin doğru olmadığı yorumları yapıldı.
DURU: PROFESYONEL DAVRANMADILAR
Konserin konuk sanatçısı Nükhet Duru ise yaşanan bu gerginlik ve olaylarla şoke olmasının ardından Hırvat seyircilerce ıslıklarla karşılandı. Güzelliği ve yorumculuğu ile de sahnede dakikalarca alkışlandı. Goran Karan'la "Antalya" düetini canlı performansla İngilizce söyleyen, "Destina", "Ben Sana Vurgunum" parçalarını okuyan ve kıyafetleri ve danslarıyla hayranlıkla izlenen Duru, Hırvat'ların gözdesi oldu. Duru, Goran Karan ve Alessandro Safina arasında gelişen şoke edici gelişme ile ilgili ise şunları söyledi: "Safina tuhaf bir şekilde karşılandı, doğru. Bir misafire böyle davranılmaz. Ama kendisi de bırakıp gitmemeliydi. Profesyonellik bu değil. Ben böyle bir şey yaşasam konserimi asla bırakıp gitmezdim. Konserin bittiği anda ise yok olur giderdim. O ayrı tabii... Böyle iki ünlü ismin bunları yaşaması üzücü..."
"Antalya"nın bestesi Selahattin Erhan'a, Türkçe sözleri Nükhet Duru'ya, Hırvatça sözleri Nenad Nincevic ve Mirele Meic'e ait. Prodüktörü Serhat Hacıpaşalıoğlu. Duru, Goran Karan'la İngilizce, Türkçe ve Hırvatça versiyonunu söyledikleri "Antalya"yı ilk kez Hırvatistan'a tanıtırken Aralık ayından itibaren Yunanistan, Rusya ve Mısır'ın önde gelen sanatçılarıyla stüdyoya girecek ve şarkının diğer dillerdeki kayıtlarını tamamlayacak. 
GORAN KARAN: SAFINA'YI ANLAYAMIYORUM
Goran Karan'a konser sonrasında bu olan bitenleri ve konserin nasıl geçtiğini sorduğumuzda şu cevabı aldık; "Daha iyi bir konser dilerdim. Ama açıkçası şunu söylemem gerek ki, Nükhet Duru'nun star olduğunu gördüm. Ülkemin insanlarının ve benim ona sevgi ve saygımız çok büyük." Safina'nın neden konsere çıkmadan ülkeyi terk ettiği sorumuza ise Karan, "Yorum yok! Açıkçası neden böyle yaptığını anlamıyorum" cevabını verdi.
MENAJER: TÜRKİYE'DE BAMBAŞKA KARŞILANMIŞTIK
Ünlü tenor Alessandro Safina'nın bağlı bulunduğu müzik şirketi 23 Music Entertaintment'ta sanatçının menajerliğini yapan Marco Vannuzzi, yaşanan tatsızlıklarla ilgili şunları söyledi: "Safina programının ve turnelerinin yoğun olmasına rağmen Karan'ı kırmayıp buraya gelmeye karar verdiğinde bir takım istekleri oldu. Bunlar Business Class'ta uçuş, özel arabayla alınma ve istediği otelde kalmak hakkı gibi şeylerdi. Bunların hiçbiri olmadı. Ayrıca çok çirkin karşılandık.


Dilek DALLIAĞ
 

Biz Türkiye'ye de geldik ve Türk insanlarının misafirperverliğine, sıcaklığına hayran kaldık"
Kraliçe odasında kaldı
Ünlü sanatçı Nükhet Duru, konser sonrasında kaldığı otelden ayrılarak Zagrep'in Paris bağlantısının olduğu tren istasyonunun bulunduğu yerde olan Regene Oteli'nde kaldı. Daha önce Süleyman Demirel, Kraliçe Elizabeth, Sophia Loren ve Elizabeth Taylor'ın kaldığı otelde ve odada kalan Duru, o yatağa uzanınca "Gerçekten zamanda bir yolculukta gibiyim" dedi.




Hurriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın