KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Üniversiteliden bomba imha roboto

Fırat Üniversitesi Elektik Elektronik Mühendisliği bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Talip Korkusuz, dönem projesi olarak bomba imha robotu prototipi geliştirdi.

Üniversiteliden bomba imha roboto
25 MAYIS 2006 PERŞEMBE 18:11
0
1946
0
AA aa
Fırat Üniversitesi Elektik Elektronik Mühendisliği bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Talip Korkusuz, elektriğin endüstriyel uygulanması dersi dönem projesi olarak bomba imha robotu prototipi geliştirdi.

Korkusuz, robotun tanıtımı için düzenlenen toplantıda, robotlara ilgi duyduğunu, dersle birlikte bu ilgisini genişletip, geliştirerek bir prototip yaptığını söyledi. 24 motorlu robotun kablosuz uzaktan kumandayla yönlendirildiğini belirten Korkusuz, şöyle konuştu: ''Emniyet güçlerinin şüpheli paketlerin yanlarına giderek müdahale ettiklerini görüyoruz. Bu olaylarda polisler yaralanabiliyorlar. Bu robot aracılığıyla bunun önüne geçmeyi amaçladım. Ekipler, robotla şüpheli pakete fünye koyabilecekler.

Robot, üzerindeki kamera aracılığıyla bulunduğu yerin görüntüsünü kullanıcısına iletebilecek, ekiplerin işlerini kolaylaştıracak. Ayrıca üzerine monte ettiğim roketleri bir cep telefonu aracılığıyla ateşleyebiliriz.'' FÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan ise Korkusuz'a yoğun çaba ve fedakarlıkla ortaya çıkardığı ürün için teşekkür etti.

Robotun tam bir orijinal olmadığına dikkat çeken Pehlivan, şöyle dedi: ''Ancak öğrenci çerçevesinde ele alındığında önem taşıdığını söyleyebiliriz. Görüntüsü sizi şaşırtmasın. Tüm prototipler böyledir. Bununla ilgili emniyet yetkilileriyle görüşüp, prototip halinden seri üretime geçilebilmesi için Ar-Ge veya bir TÜBİTAK projesi hazırlayabiliriz. Yararlı bir ürün olarak piyasaya sunulması için çabalayabiliriz.'' Konuşmaların ardından Korkusuz, robotuyla bir gösteri yaptı.

Robot, şüpheli paket olarak tanımlanan paketi bulunduğu yerden alarak, taşıdı. Üzerinde bulunan roketler, cep telefonu aracılığıyla ateşlendi. Robotun sağ ve sol kollarında 5'er motor bulunurken, sol kolu sağ koldan farklı olarak uzayıp kısalabilme yeteneğine sahip. Tekerlekli, ileri geri 2 vites halinde hareket edebilen robot, gövdesiyle 360 derece hareket edebilme yeteneğine sahip.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
26.10.2026
18:50
Bingöl`ün
Bingöl'ün 'Ekrem Baba'sı Ekrem Çelik hayatını kaybetti
Bingöl'de görev yaptığı dönemde halkla kurduğu sıcak ilişkilerle gönüllerde yer edinen, 'Ekrem Baba' olarak tanınan eski İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Çelik, yarın Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın