KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Üniversitelere kürt dili ve edebiyatı

YÖK Başkanı Özcan, 'Önümüzdeki yılın başında küçük bölümler de olsa iki üniversitemizde Kürt dili ve edebiyatına yönelik 2 bölüm açabiliriz'' dedi.

Üniversitelere kürt dili ve edebiyatı
11 OCAK 2009 PAZAR 11:10
0
1379
0
AA aa
Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, tatilini geçirmek üzere geldiği Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi Asmazlar Konağı'nı gezdi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Özcan, bir gazetecinin üniversitelerde Kürtçe eğitimine yönelik çalışmaları sorması üzerine, TRT 6'nın açılmasından çok önce Kürtçe eğitimi düşündüklerini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesini eğitim için en uygun yerler olarak gördüklerini belirten Özcan, şöyle konuştu:

''En iyi çözüm, uygulamaya dil öğrenimi iyi olan üniversitelerde başlanması. Bu nedenle iki üniversitemizde başlaması çok uygun olacak. Çünkü, dil öğrenimlerinde çok büyük tecrübeleri var. Bunun yanında ciddi problemler de var. Bu iş kolay değil. İnsanların hadi başlatalım demesiyle olacak türden bir iş değil. Bir defa öğretim üyesi yok. Kürtçe dili ve edebiyatında yüksek lisanlı doktorası olan insanlar çok az. Türk dili edebiyatı bölümünden ana dili Kürtçe olan 4 hocamız bize müracaat etti. Bu bizim için kaynak olabilir. Önümüzdeki yılın başında zannediyorum küçük bölümlerde olsa iki üniversitemizde 2 bölüm açabiliriz. Ama fazla değil.''

Yusuf Ziya Özcan, çalışmalar kapsamında Irak'ın Erbil kentinde bir üniversite rektörünün de kendilerine müracaat ederek yardımcı olacağını söylediğini, gerekirse yararlanabileceklerini kaydetti.


AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın