KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Üniversite öğrencilerinden 'Farkındalık' etkinliği

Bingöl'de Farkındalık Kulübü koordinesinde düzenlenen 'Farkındalık' etkinliğinde, öğrenciler hem engelli bireylerle empati kurarak oyunlar oynadı hem de onlarla birlikte doyasıya eğlendi.

Üniversite öğrencilerinden `Farkındalık` etkinliği
04 ARALIK 2022 PAZAR 17:09
2
1268
0
AA aa

Bingöl'de Farkındalık Kulübü koordinesinde düzenlenen 'Farkındalık' etkinliğinde, öğrenciler hem engelli bireylerle empati kurarak oyunlar oynadı hem de onlarla birlikte doyasıya eğlendi.

3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle, üniversite Farkındalık Kulübü ve Altı Nokta Körler Derneği, ‘Farkındalık' etkinliği düzenlendi. Üniversite kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlikte, kulüp öğrencileri engelli bireylerle birlikte gollboll, domino ve masa tenisi oyunları oynadı. Öğrenciler bu oyunlarla hem empati kurdu hem de engelli bireyleri doyasıya eğlendirdi. Yine kentte hizmet veren özel rehabilitasyon merkezindeki öğrenciler, üniversite öğrencileriyle birlikte halat çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma, top taşıma ve beceri etkinlikleri gerçekleştirdi. Engelli bireylerle düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıkarken, aileler de kulüp öğrencilerine teşekkür etti.

''Engelsiz bir yarın için omuz omuza verdik''

Bingöl'de ilk defa engelli bireylerin, üniversite öğrencileriyle birlikte gollboll oynadığının altını çizen Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, emeği geçenlere teşekkür etti. Korkutata, ''Üniversitemizin genç ve dinamik öğrencileriyle, Altı Nokta Körler Derneğimiz ve rehabilitasyon merkezimizdeki hocalar ile öğrencilerimizle, ortak tertip ettiğimiz program takdire şayandır. Bizler için çok anlamlı bir program oldu. Demek ki etkinlikler ve spor sadece engelsiz bireyler arasında değil, engelli bireyler arasında da yapılabiliyor. Etkinliğimiz çok eğlenceli bir şekilde geçti. Görme engelli ve öğrencilerimizle gollboll oynadık ve Bingöl'de bir ilkti. Diğer engelli ve engelsiz bireyler arasında domino turnuvası düzenledik. Amaç burada sporun önemini de öne çıkarmaktı. Engelsiz bir yarın engelsiz bir gelecek için omuz omuza, kalp kalbe verdik. Umuyoruz ki, düşünüyoruz ki kalpler engelli olmadığı sürece engel yoktur'' dedi.

''Engelli bireylerin her gün hatırlanması lazım''

Yüzde 90 görme engelli olan ve etkinlikte doyasıya eğlenen Sıddık Polat ise ''Dünya Engelliler Günü münasebetiyle etkinlik düzenledik. Bütün engelliler burada pozitif yaşamlarda var olduklarını gösterdiler. Allah razı olsun hepsinden. Arkadaşlarımız gollboll, masa tenisi oynadılar, domino oynadılar. Bu farkındalığın oluşturulması için de başkanımız özverili bir şekilde çalıştı'' diye konuştu.

Dekan Yardımcısı ve Farkındalık Kulübü Akademik Sorumlusu Doç. Dr. İlimdar Yalçın, etkinlikte 100'e yakın öğrencinin görev aldığını belirtti.

Bu tür etkinliklerin her zaman yapılması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Üniversite Farkındalık Kulübü olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe yönelik, bir farkındalık oluşturması açısından etkinlik düzenledik. Kulübümüze üye olan ve olmayan 100'e yakın öğrencimiz bu etkinlikte yer aldı. Sadece 3 Aralık'ta değil, buna benzer bütün aktivitelerin her zaman yapılması lazım. Bireylerin her gün hatırlanması lazım'' şeklinde konuştu.

Etkinliğe Vali Yardımcıları Engin Tok ve Abdullah Özübek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Aydın Polat, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Esen ile engelli bireylerin aileleri katıldı. (İHA)

 

bingöl, bingöl online, bingöl haber, bingöl haberi, bingöl haberleri, bingöl son dakika,

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
12.05.2026
13:19
Depozito Sistemi`nde kayıt süreci başladı
Depozito Sistemi'nde kayıt süreci başladı
1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçecek Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulaması öncesinde, ambalajlı içecek satan veya servis eden tüm işletmeler dbys.gov.tr üzerinden Depozito Bilgi Yönetim Sistemi'ne kayıt olarak operatörlerini seçebilecek.
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın