KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Üniversite kurma vakfı kapatılıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne izafeten Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi Bingöl Meslek Yüksek Okulu'nun kurduğu Bingöl Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Vakfı'na gayesini gerçekleştiremeyeceği gerekçesiyle, dağılması yönünde dava açtı.

Üniversite kurma vakfı kapatılıyor
15 MAYIS 2006 PAZARTESİ 09:32
0
1599
0
AA aa
Konu ile ilgili açıklama yapan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Avukat Muammer Çolakoğlu, Bingöl'deki Sivil Toplum Kuruluşları'nın her  fırsatta Üniversite ile ilgili açıklamalar yaptığını ancak, Üniversitenin kurulması açılan bir vakfı yaşatamadıklarını söyledi.
Çolakoğlu, "İl Başkanı olarak üniversitenin kurulmasından yanayım. Ancak vakfı yaşatamayan sivil toplum örgütleri, Bingöl'de üniversite kurulmasını nasıl sağlayacaklar? Avazım çıktığı kadar bağırıyorum. Gelin önce üniversitenin kurulma çalışmalarını yürütmek için açılan bu vakfa sahip çıkın" dedi. 
Çolakoğlu, "Sayın milletvekillerinden vakfa yardımda bulunmalarını talep ediyorum." Diyerek sözlerine son verdi. 
Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilmek üzere Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürlüğü adına dava açan vekil Avukat,  20 Mart 2006 tarihli dilekçesinde Vakfın dağılmasına neden olan gerekçeleri şöyle sıraladı.
"2002-2003 ve 2004 yıllarında yapılan teftişler neticesinde, Yönetim Kurulu 7 kişiden teşekkül ettirilmesi gerektiği halde, son yapılan Genel Kurul toplantısında 5 kişinin seçildiği, dolayısıyla Yönetim Kurulu'nun Vakıf senedine uygun oluşturulmadığı, yönetim kurulunun       görev süresinin 3 yıl olarak belirlenmiş olmasına rağmen, 16.05.2001 tarihinde göreve başlayan Yönetim Kurulu'nun görev süresinin dolmasının üzerinden 14 ay geçmesine rağmen, yeni Yönetim Kurulu'nun teşekkül ettirilmediği"
Vekil Avukat, Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 09.12.1996 tarihli kararı ile açılan Bingöl Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Vakfı'nın dağılması yönündeki diğer gerekçelerine şöyle devam etti.
"Vakıf senedinin 12'inci maddesine göre, Yönetim Kurulu'nun yılda en az bir defa toplanması gerektiği halde, 03.05.2002 tarihinden bu yana toplanmadığı mütevveli heyetinin (Genel Kurulun) yılda en az 2 defa toplanması gerektiği halde, 16.05.2001 tarihinden buyana toplanmadığı, 2003-2004 yıllarında gayesini gerçekleştirmeye yönelik olarak; herhangi bir faaliyetleri bulunmadığı gibi harcamasının da olmadığı, dolayısıyla amacını gerçekleştirmede yetersiz kaldığı, 31.12.2004 tarihi itibari ile bu malvarlığı 80,34 YTL'den ibaret olan vakfın senedinde yer alan amaçlarını hayata geçirebilmesi bu hali ile mümkün olmadığından, vakfın mevcut durumu ile gayesini gerçekleştirmesine imkan bulunmadığı görülmüştür." Vekil Avukat, vakfın gayesini gerçekleştirememe durumuna geldiğini  belirtilerek, dağılmasına karar verilmesini istedi.

Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın