KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Ümitler tükeniyor!

Cizre Kabul Toplama Merkezi'nden esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Bingöllü Er Emrah Avunan'dan yaklaşık bir yıldır haber alınamıyor. Gözü yaşlı acılı ailenin bekleyişi sürerken, ilgililerce yürütülen soruşturmalar netice vermiyor.

Ümitler tükeniyor!
11 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ 06:55
0
2687
0
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Murat Köyü'nde ikamet eden 5 çocuklu ailenin tek erkek evladı olan Emrah Avunan vatani görevini yapmak üzere geçtiğimiz yıl Haziran ayında Sivas Temeltepe 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı'na gitti.

Burada temel eğitimini tamamlayan Avunan dağıtım iznine gelmeden usta birliği yeri olan Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Uludere Bağlıca Köyü Gürvil Üst Bölgesi'ne gitmek üzere Elazığ Kabul Toplama Merkezi'ne katıldı.

KTM'DE KAYBOLDU

Dağıtım işleminin ardından Şırnak/Cizre Kabul Toplama Merkezi'ne (KTM) teslim olduğu belirtilen Er Avunan, burada esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Oğlundan bir müddet haber haber alamayan acılı baba Bilal Avunan, Sivas, Elazığ ve Cizre'de arayışlara girdi. Her gittiği kentteki askeri birimlerden farklı cevaplar alan acılı baba, çareyi Ankara'da aradı. Genelkurmay başta olmak üzere siyasi, STK ve üst düzey bürokratlarla irtibata geçen acılı baba, olumlu hiçbir cevap alamadı.

Devlet kaynaklarından umduğunu elde edemeyen acılı aile, yerel kaynaklarla Emrah'ın izini sürmeye çalıştı. Emrah'ın PKK'nın elinde rehin tutulduğu ihtimalini değerlendiren acılı aile, bu yönde iz sürmeye çalıştı. Suriye'deki kamplara kadar araştırma yapan aile, umduğunu bulamadı. Tüm çabalara rağmen sonuç elde edemeyen acılı aile, bir yıldır Emrah'tan gelecek haberi bekliyor.

ASKERİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Kayıp asker Emrah Avunan ile ilgili HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy tarafından meclise sunulan soru önergesine cevap veren dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Yılmaz tarafından Özsoy'un önergesine verilen cevapta; “Yapılan incelemede, Piyade Er Emrah Avunan hakkında 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığınca; izin tecavüzü suçundan 2015/720 esas, Cizre Kabul ve Toplama Merkezi'ne katılıp katılmadığına ilişkin olaylar hakkında 2015/667 numaralarına kayıtlı olarak iki ayrı soruşturma bulunduğu ve soruşturmaların halen devam ettiği tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın