KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

'Ulusal Lider Araştırmacı' seçilen Solmaz'a TUBİTAK desteği

Proje kapsamında yenilikçi anot ve katot elektrokatalizörler geliştirilecek ve nihai olarak prototip alkali elektrolizör üretilecek. Üretim ve test çalışmaları kamu-özel sektör iş birliği ile yapılacak.

‘Ulusal Lider Araştırmacı` seçilen Solmaz`a TUBİTAK desteği
06 KASIM 2024 ÇARŞAMBA 15:01
10
29865
6
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, TÜBİTAK'ın prestiji programlarından olan 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında “Ulusal Lider Araştırmacı” seçilerek proje desteği almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında 2 aşamada yapılan değerlendirmeler sonucu proje desteği almaya hak kazanan farklı üniversitelerden 44 lider araştırmacı içerisinde yer alan Prof. Dr. Ramazan Solmaz'ın “Yeşil Hidrojen Üretimi İçin Çok Fonksiyonlu Organik-Metal Kompozit Elektrokatalizörler” konulu projesi özel bir araştırma bütçesi ile 3 yıl boyunca desteklenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca hazırlanan “Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası” ile Türkiye'nin kalkınma planları ve stratejik hedeflerine uygun olarak planlanan proje kapsamında, yenilikçi anot ve katot elektrokatalizörler geliştirilecek ve nihai olarak prototip alkali elektrolizör üretilecek. Üretim ve test çalışmaları kamu-özel sektör iş birliği ile yapılacak. Projede doktora sonrası 1 araştırmacı ve doktora öğrencisi 2 bursiyer görev alacak.

2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında, “bilimsel ve teknolojik alanlarda Türkiye açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeler sağlayan, alanında önemli boşlukları gideren, önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyelli projeleri gerçekleştirecek olan yurt içindeki üst düzey bilim insanlarının çalışmalarının Türkiye'de sürdürülebilirliğinin sağlanması” hedeflendiği vurgulandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117029)
07 Aralık 2025 Pazar 04:23
hocamızı tenzih ederim, üniversite sürekli biz bunu yaptık şunu yaptık diyor ama halk olarak bizler de bu başarılara ait somut veriler istiyoruz. ya mesela deprem master planı var ama sadece konuşulan bir plan! sonuç nedir, sadece sorunlar mı belirlendi, sadece konuşuldu mu bunlar? peki elle tutulacak somut çözümler olmayacak mı ? ya da bal ile ilgili somut ne tür başarılara imza atıldı neden bunlar madde madde açıklanmıyor ya da yerel gaste olarak neden sormuyursunuz? bir de halk dili ile konuşsunlar, akademik terimler ile bize gelmesin kimse..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113174)
26 Ocak 2025 Pazar 23:36
Tebrikler hocamıza.Başarılar diliyorum.Yolu açık olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112571)
29 Kasım 2024 Cuma 14:49
Sürekli adını duyuyorum. Bu başarıları tesadüf olamaz.Kendisini tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112326)
07 Kasım 2024 Perşembe 05:25
Yıllardır başı boş proje reklamları.ortada ne var sonuç sıfır boş yere masraf.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112315)
06 Kasım 2024 Çarşamba 19:10
Tebrikler hocamıza.Gerçekten işinin ehli.Basarilarinin artarak devam etmesini dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112309)
06 Kasım 2024 Çarşamba 16:24
Valla helal olsun Ramazan hocaya, adam her türlü başarıyı gösteriyor ama kaymağını başkaları yiyiyor.
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın