KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

'Ulaşmadık üreticimiz kalmayacak!'

Bingöl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır: 'İnşallah bu yıl 325 köyümüzde, ulaşılmadık üreticimiz kalmayacak. Bu ilkeyle çalışmalarımıza mesai mevhumu göstermeden devam edeceğiz.'

`Ulaşmadık üreticimiz kalmayacak!`
17 OCAK 2020 CUMA 16:01
7
1468
0
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün Eğitim ve Yayım Seferberliği kapsamında 2018 yılı sonunda başlamış olduğu eğitim ve buluşmalar tüm hızıyla devam ediyor.

2020 yılına hızlı bir giriş yaparak Merkez İlçesi Çavuşlar ve Ağaçeli köylerinde üreticilerin talep ve sorunlarını dinleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, şimdiye kadar 8 binin üreticiyle bir araya geldiklerini aktardı.

Bahadır; “Eğitimleri, kursları ve sizlerle bir araya gelerek bu konuda farkındalık oluşturmayı çok önemsiyoruz. İlimiz genelinde bugüne kadar İl ve İlçe merkezlerine bağlı köylerimizde bu tür toplantı ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdik. Bugüne kadar 325 köyümüzün 301 inde toplamda 8.799 üreticimizle düzenlemiş olduğumuz toplantılar, kurslar vb. faaliyetlerle bir araya gelme imkânı bulduk. Bununla birlikte açtığımız 11 adet sertifikalı, 7 adet sertifikasız olmak üzere 18 Kurs programı ile de 278 üreticimize ulaştık. Ayrıca diğer sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletme sahibi ve çalışanları ile öğrencilerimize toplamda 12 adet ve 612 kişi olmak üzere eğitim düzenledik. Her daim siz kıymetli üreticilerimizin destekçisi olmak adına Birlik ve Oda Başkanlarımızla beraber tüm imkânlarımızla çalışıyoruz” dedi.

“MESAİ MEVHUMU GÖSTERMEDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Mesai gözetmeksizin toplantılara devam edeceklerini aktaran Bahadır; “Yapmış olduğumuz eğitim ve buluşmalarımızda günümüz modern tarım ve hayvancılığının nasıl yapılması gerektiği, hayvan refahı, süt ve ahır hijyen koşullarının sağlanması, yem bitkilerinin önemi ve birim alandan daha fazla verim alınması için yapılması gerekenler vb. konularda bilgilendirmeler gerçekleştirdik. Ayrıca tarım ve hayvancılık için önem arz eden tarım sigortaları uygulamaları hakkında üreticilerimizi bilgilendirerek farkındalık oluşturduk. İnşallah bu yıl 325 köyümüzde ulaşılmadık üreticimiz kalmayacak, ilkesi ile çalışmalarımıza mesai mevhumu göstermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
13.11.2025
11:22
TMMOB`dan İmar Planı Tepkisi!
TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!'
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın