KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2025 Pazar
°C

Üç büyüklere 'sabıkalı temsilci' cezası

F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın, “Sporda Şiddeti Önleme Kanunu” kapsamında valiliklere bildirmek zorunda olduğu taraftar temsilcileri, sabıkalı çıkınca "3 büyükler"e 750 bin YTL para cezası verildi.

Üç büyüklere `sabıkalı temsilci` cezası
06 HAZİRAN 2006 SALI 16:25
0
1076
0
AA aa
Tribünde şiddeti önlemek için Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından hazırlanan kanuna uymadığı gerekçesiyle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a 250'şer bin YTL para cezası verildi. 5149 sayılı Kanunun 10. maddesine göre “spor kulüplerinin taraftarları arasında yeterli sayıda taraftar temsilcisini belirleyerek, bu kişilerin açık kimliklerini, adres ve adli sicil bilgilerini, bulunduğu yerlerdeki il veya ilçe müdürlüğüne bildirmesi gerekiyor.

Bunun yanı sıra, “Yükümlülüklerin süresi içinde yerine getirilmemesi halinde mahallin en büyük mülki idari amiri tarafından her sezon için en üst liglerdeki kulüplere 250 bin YTL, ikinci lig kulüplerine 100 bin YTL, üçüncü lig kulüplerine 10 bin YTL idari para cezası verilir” hükmü yer alıyor.

TEMSİLCİLER SABIKALI

Galatasaray Kulübü'nün taraftar temsilciliğiyle ilgili İstanbul Valililiğine gönderdiği taraftar temsilcilerinin durumu netlik kazanmazken, adli sicil kayıtlarına rastlandığı ya da bu sorumluluğu üstlenmediği öne sürüldü. Kulübün de temsilcilerin yerine yeni temsilcilerini belirlemediği ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın taraftar temsilcisi olarak valiliğe bildirdiği 19 kişiden 10'unun çeşitli suçlardan kayıtları bulunduğu gerekçesiyle taraftar temsilcilikleri uygun bulunmadı. Diğer 9 kişinin ise taraftar temsilcisi olabilecekleri belirtildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün de bildirdiği taraftar temsilcisinin adli sicil kaydına rastlanmasından sonra, 5149 sayılı kanunun 10. maddesinin uygulama güçlüğü nedeniyle  yeni taraftar temsilcisini bildirmediği öğrenildi.

Bu gerekçelerle 3 büyük kulübe kanunun öngördüğü 250'şer bin YTL para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

HÜRRİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
13.09.2025
18:50
Sağlık Bakanı duyurdu:
Sağlık Bakanı duyurdu: '17 bin sağlık çalışanı daha alınacak'
Atama bekleyenlere müjde! Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu atamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
13.09.2025
18:33
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Son dönemde konuşulan vergilere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, genel vergi oranlarına ilişkin bir değişikliğe olumlu bakmadıklarını, vergi artışı yapmadan gelirleri artırmanın yollarını arayacaklarını söyledi.
13.09.2025
18:02
Bingöl DEM Parti`den İHD ziyareti
Bingöl DEM Parti'den İHD ziyareti
Ormangören; 'Hep birlikte adalet ve barış mücadelesini sürdüreceğimiz bir alanda sorumluluğumuzun bilincinde olup, hukukun askıya alındığı bu süreçte dayanışma duygusuyla sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz' dedi.
13.09.2025
17:40
12 Bingölspor Ağrı`dan da lider döndü
12 Bingölspor Ağrı'dan da lider döndü
12 Bingölspor, ligin ikinci maçında deplasmanda konuk olduğu Ağrı 1970 Spor karşısında 1-2'lik skorla kazandı. Tek farkla 3 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlı ekip, liderliğini sürdürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın