KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Tütün ihbarı için alo 184

İl Tütün Kurulu Üyesi Enver Alban, “Vatandaşlar "ALO SABİM 184", kendi
ilindeki Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi,  kolluk kuvvetlerini veya
zabıta arayabilecek” dedi.

Tütün ihbarı için alo 184
27 MART 2010 CUMARTESİ 00:36
0
2495
0
AA aa
İl Tütün Kurulu Üyesi Enver Alban, yaptığı basın açıklamasında kapalı alanlarda yasaklanan tütün ve tütün mamullerinin ihbarı için ALO SABİM 184 hattının kurulduğunu söyledi. 19 temmuz 2009 yılında yürürlüğe giren kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketimi yasaklandığını belirten Alban, “ütün ürünü tüketiminin yasak olduğu alanda tütün ürünü tüketen bir kişiyi gören vatandaş, önce karşısındaki yasağı ihlal eden kişiye "sigara içilmez" işaretini gösterip, sigarasını söndürmesini rica edecek.

Kişi sigarasını söndürmeyi reddederse de vatandaş, 24 saat açık olan "ALO SABİM 184", kendi ilindeki Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi veya  kolluk kuvvetini arayabilecek ya da olay yerine göre "155 polis" , "156 jandarma" “zabıta 153” hattına ihbarda bulunabilecek.

İhbarda bulunan vatandaş mümkünse olay anını gösterir herhangi bulgu ve bilgiyi muhafaza edecek. Böyle bir ihbar alan "Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi, Kolluk Kuvvetleri yada Zabıta " sorumlusu, şikayeti değerlendirecek ve derhal ekipler yönlendirilecek. Olay yerine intikal eden ekip, sigara içen kişi hakkında gerekli tutanağı düzenleyecek.

İşletme sorumlusu ise uyarılacak, eğer uyarıya rağmen şikayete konu olay tekrar edilmişse işletme hakkında tutanak tutulacak ve belediye encümenine/mahalli mülki amire iletilecek” diye konuştu.

MEKAN VE ARAÇ SORUMLULARI

Tütün ürünü tüketiminin yasak olduğu mekanların ve araçların sorumluları, buralarda yasaya uyulmasını sağlamak noktasında yükümlülük altında olacak.

KAMU KURUMLARINDA YASAKLARA UYMAYANLAR

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, araç ve tesislerde tütün ürünü tüketen bir kişiyi görenler de önce sigara içilmez işaretini göstererek, kişinin sigarasını söndürmesini rica edecek. Yasağı ihlal eden kişi sigarasını söndürmeyi reddederse, kurumda idari yaptırım kararlarını uygulamaya yetkili personel aranacak.
Yetkilendirilmiş personel, sigara içen kişiyle ilgili "İdari Yaptırım Karar Tutanağı" düzenleyecek. Kurum amiri ya da yetkilendirilmiş personel görevini yerine getirmiyor ise "ALO SABİM 184" veya "Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi" aranabilecek.

ÖZEL HUKUK KİŞİLERİNE AİT BİNALARINDA CEZA UYGULAMASI

Özel hukuk kişilerine ait bina, araç ve tesislerde denetim ekiplerince yapılacak işlemlerde, denetimler belirli plan dahilinde ve sürekli olarak, ihbar gelmesi halinde ise herhangi bir programa bağlı kalmaksızın derhal işlem yapacak.     

Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
16.10.2026
15:25
Bingöl`de çaldılar, Iğdır`da yakalandılar!
Bingöl'de çaldılar, Iğdır'da yakalandılar!
Bingöl'de bir tekstil iş yerinden çalınan yaklaşık 2,5-3 milyon TL değerindeki halı, yorgan, kumaş ve havlular Iğdır'da ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
16.10.2026
15:15
Bingöl`ün Eylül konut satışı belli oldu
Bingöl'ün Eylül konut satışı belli oldu
Türkiye genelinde toplam konut satışlarının yüzde 36,2'sini ilk el, yüzde 63,8'ini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bölgede en çok konut satılan il Elâzığ olurken, Bingöl üçüncü sırada yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın