KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Tutsaklardan özgür eserler

Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el sanatları ürünleri, açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tutsaklardan özgür eserler
17 EYLÜL 2014 ÇARŞAMBA 10:55
0
1969
0
AA aa

Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde yaklaşık 300 tutuklu ve hükümlünün yaptığı el sanatları eserleri, dün Hükümet Konağı karşısı Sanat Sokak'ta açılan sergide görücüye çıkarıldı.

Sergi açılışına, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Sönmez, cezaevi müdür yardımcıları ve açık cezaevinde bulunan mahkûmlar ile vatandaşlar katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Sönmez, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların el emeği göz nuru ile yaptıkları el sanatları ile boş vakitlerini değerlendirdiklerini ve bunla geçimlerini temin ettiklerini söyledi.

Mahkûmlar tarafından yapılan el işi sanatında, el işinden ziyade umut ve özgürlük düşüncesinin olduğunu ifade eden Sönmez: “Dışarıdaki herhangi bir vatandaşın oturup bu el işlerini tasarlayıp yapması biraz zor. Mahkûmlar bu eşyalara umutlarını yansıtıyorlar. Burada elde ettikleri gelirleri ailelerine bir katkı olarak sunuyorlar. Hükümlü ve tutukların gelir düzeyleri çok düşük. Bu sebeple hem kendilerine hem de ailelerine bir gelir olsun diye böyle bir organizasyon yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Tutuklu ve hükümlülerin ahşap ve boncuk işlemelerle yaptığı, göz kamaştıran el sanatlarının yer aldığı sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sergide yaklaşık 300 eser, 10 ila 600 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Satılan ürünlerin gelirleri cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara verileceği bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın